Connect with us

Iz Svijeta

Rusija: Nije točno da smo poslali vojne zrakoplove u Siriju za borbu protiv ISIL-a

Objavljeno

on

Ruski vojni izvor komentirao je u razgovoru za novinsku agenciju RT neslužbene navode, koji se pojavili posljednjih dana u pojedinim medijima, o slanju ruskih vojnih zrakoplova u Siriju. Ističe kako informacije nisu točne te kako Rusija nije poslala svoje lovce u Siriju.

“Nije došlo do prebacivanja ruskih borbenih zrakoplova u Siriju. Ruske zračne snage nalaze se u svojim stalnim bazama i izvršavaju svoje normalne zadaće”, rekao je vojni izvor.

[ad id=”68099″]

Podsjetimo, zadnjih dana pojedini su izraelski mediji objavili informaciju kako su ruske zračne snage stigle u Siriju s ciljem borbe protiv ISIL-a i sirijskih pobunjenika. Riječ je o izraelskom izvoru “Ynet News” koji je citirao neimenovane Zapadne diplomate koji su rekli kako je Rusija poslala snage koje će biti stacionirane u zračnoj bazi u blizini Damaska.

U izvještaju izraelskog medija navodi se kako se “tisuće ruskih vojnika sprema za Siriju, uključujući savjetnike, instruktore, osoblje za logistiku, tehničku potporu, pilote i pripadnike zračne zaštitne divizije”.

Iz RT-a su kontaktirali autora članka, Alexa Fishmana, no on je odbio komentirati legitimitet svojih izvora. “Neću govoriti o svojim izvorima, žao mi je. No, ne objavljujem ništa bez legitimnih izvora. Radim zadnjih 40 godina u vojnom sektoru stoga možete razumjeti da se se radi o vrlo, vrlo legitimnom izvoru”, rekao je Fishman.

No, unatoč njegovim tvrdnjama, iz Moskve nema nikakve potvrde. Štoviše, glasnogovornik Kremlja, Dmitrij Peskov, početkom prošlog mjeseca jasno je rekao kako uključenje ruske vojske u sirijski sukob “nije na agendi”.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari