Connect with us

Iz Svijeta

Rusija optužuje SAD da priprema vojnu intervenciju u Venezueli

Objavljeno

-

Visoki ruski dužnosnik optužio je u utorak Sjedinjene Države da razmještaju snage u Portoriko i Kolumbiji pripremajući se za vojnu intervenciju u Venezueli i svrgavanje s vlasti predsjednika Nicolasa Madura.

Venezuela prolazi kroz političku krizu a tijekom vikenda pogodili su je žestoki sukobi. SAD i niz drugih zemalja podržali su oporbenog čelnika te zemlje za privremenog predsjednika, dok Rusija i Kina stoje uz Madura.

“…Sjedinjene Države pripremaju vojnu invaziju na neovisnu državu”, izjavio je Nikolaj Patrušev, tajnik ruskog Vijeća sigurnosti, u intervjuu za tjednik Argumenti i fakti.

“Transfer američkih snaga za specijalne operacije u Portoriko, dolazak američkih snaga u Kolumbiju i druge činjenice pokazuju da Pentagon gomila snage u toj regiji kako bi ih koristio u operaciji za uklanjanje… Madura s vlasti”, naglasio je.

Patrušev je kazao u intervjuu da je Washington zatražio od Moskve konzultacije o Venezueli te da je Rusija na njih pristala, ali da su ih američki dužnosnici u više navrata odgodili pod lažnim izgovorima.

Američki dužnosnici ranije su odbacili ruske navode o planovima SAD-a glede Venezuele kao neutemeljenu “propagandu”.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari