Connect with us

Iz Svijeta

Rusija poziva SAD da bude ‘aktivniji’ u obnovi nuklearnog ugovora s Iranom – Lavrov

Objavljeno

on

Foto: EPA

Sjedinjene Države bi “trebale biti aktivnije i riješiti sva pitanja u vezi s” obnovom nuklearnog ugovora s Iranom, rekao je u subotu ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Ministar je na tiskovnoj konferenciji u UN-u, na marginama Opće skupštine u New Yorku, rekao da se nada da će se pregovori u Beču između Irana, Rusije, Kine, Francuske, Velike Britanije i Njemačke, te SAD-a koji se drži po strani, nastaviti “čim prije”, što želi i Teheran.

“Iran ne radi ništa što bi bilo zabranjeno”, ocijenio je Sergej Lavrov, kritizirajući jednostrane sankcije koje su Iranu uvedene kada se SAD 2018. povukao iz nuklearnog ugovora potpisanog 2015.

SAD i Europljani su tjedan dana održavali niz sastanaka u vezi s iranskim pitanjem u okviru UN-ove Opće skupštine. Izrazili su razočaranje, pa i ljutnju zbog toga što Iran, kažu, nije dao nikakve “jasne naznake” o svojim planovima za nastavak pregovora kako bi se spasio ugovor o iranskom nuklearnom programu.

Pregovori u Beču radi obnove nuklearnog ugovora, povratka SAD-a u ugovor i istodobnog ukidanja američkih sankcija, prekinuti su pošto je u lipnju izabran novi iranski predsjednik. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR