Connect with us

Pregled

Rusija spremna Hrvatskoj isporučiti milijun doza cjepiva

Objavljeno

on

Rusija može Hrvatskoj u roku od tjedan dana isporučiti milijun doza cjepiva Sputnjik V. piše u srijedu Večernji list, pozivajući se na neslužbene izbore.

S hrvatske strane pripremljena je dokumentacija za dogovor. O pregovorima se jučer oglasilo rusko veleposlanstvo u RH navodeći, među ostalim, da je “2. ožujka 2021. održan telefonski razgovor veleposlanika Rusije u Hrvatskoj Andreja Nesterenka i ministra zdravlja RH Vilija Beroša, u kojem je potvrđeno da je hrvatska strana zainteresirana za kupnju potrebne količine cjepiva Sputnjik V” u skladu sa svim propisima EU-a i odredbama zakona RH.

I dok Hrvatska pregovara o distribuciji i registraciji ruskog cjepiva, Austrija i Danska potpisuju sporazum s Izraelom o nabavi cjepiva protiv covid-19, Slovačka prima prve isporuke ruskog cjepiva, predsjednik Poljske u kontaktu je s predsjednikom Kine oko nabave kineskog cjepiva, navodi dnevnik.

Je li koncept zajedničke europske nabave pred kolapsom? U Europskoj komisiji jučer tvrde da nije, da su svi ovi potezi komplementarni, a ne usmjereni protiv zajedničke europske strategije cijepljenja, ali izvan Bruxellesa sve se glasnije čuje “ne možemo se više u ovom poslu oslanjati samo na EU”, donosi Večernji list. (Hina)

Rusko veleposlanstvo: Hrvatska potvrdila da je zainteresirana za Sputnjik V

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari