Connect with us

Iz Svijeta

Rusima se žuri – Napadaju Avdiivku iz svih smjerova

Objavljeno

-

Velik broj ruskih trupa napada grad Avdiivku u istočnoj Ukrajini iz svih smjerova, a situacija je sve teža za ukrajinsku vojsku koja brani grad, rekao je gradonačelnik u četvrtak.

Rusi pojačavaju napade na Ukrajinu, posebno na područje Avdiivke. Oko Kupjanska još uvijek kalkuliraju i pripremaju se.
Rusima se žuri. Iz dva razloga. Jedan su predsjednički izbori u rusiji, drugi je situacija u SAD-u.

Očekujem ovih dana još jače napade i pokušaj rusa da zauzmu Avdiivku, kao i kompletne prostore samozvanih LNR i DNR. I to bi bio cilj koji bi psihopatu u Kremlju za sada zadovoljio.

Ukrajinci troše i pažljivo preraspoređuju količine streljiva koje imaju, vatrena moć je smanjena za 60%. Bez hrabrosti samih Ukrajinaca i velikoj količini dronova bilo bi jako teško bilo što obraniti.

Putin je zadovoljan radom svoga uzdanika Trumpa ali je itekako svjestan da igra na rizičnu i nesigurnu kartu i da bi njegov pouzdanik mogao ipak izgubiti. Zbog toga mu se jako žuri dostići gore navedene ciljeve, dok se možda situacija ne promijeni i Ukrajina dobije nove količine opreme i streljiva.

Vrlo pažljivo prati događanja u SAD-u koja su mu orijentir za vojno djelovanje. Nije mu svejedno hoće li proći financiranje kroz institucije vlasti SAD-a ili će sve ovisiti o Američkom pravosuđu i mogućoj presudi Trumpu ili eliminaciji istog iz predsjedničke utrke.

O tome će ovisiti vrijeme koje ima na raspolaganju, koje slabi Ukrajinsku obranu i koje će mu ili neće omogućiti dosizanje ranije navedenih ciljeva.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari