Connect with us

Komentar

Ruska dna

Objavljeno

-

Ovo je prikladno štivo za većinu naših novinara, rusofila i “stručnjaka” svih fela koji glorificiraju zločince…..

RUSKA DNA

Međunarodno dno
Tijekom agresije ruska Federacija se od ključnog međunarodnog igrača, članice G8, pretvorila u odmetničku zemlju, čijeg predsjednika traži Međunarodni kazneni sud, a čiji su glavni saveznici Iran, Sjeverna Koreja i Sirija. Ako su početkom 2010-ih na SPIEF dolazili šefovi SAD-a, Francuske, Velike Britanije i Njemačke, sada su na SPIEF došli predstavnici Talibana i Zimbabvea.

Financijsko dno
300 milijardi dolara ruske strane imovine zamrznuto je u zapadnim bankama. Oni su Moskvi donosili 3 milijarde dolara godišnje. Sada se rješava pitanje prijenosa te imovine u Ukrajinu.

Dno monete
Još 2014. godine, kada je Putin napao Ukrajinu, dolar je vrijedio 30 rubalja. Aktivnosti “učinkovitog upravitelja” dovele su do činjenice da je drvena valuta pala u cijeni gotovo tri puta, povremeno probijajući granicu od 100 rubalja po dolaru. Kao što je rekao Saltykov-Shchedrin : “Nije to ništa, ali uskoro će vas udariti u lice za 100 rubalja.”

Demografsko dno
Oko milijun Rusa napustilo je Rusku Federaciju nakon objave mobilizacije. Još pola milijuna postalo je humus za ukrajinsku crnicu. Zemlju su preplavili “rezignirani” kriminalci koji su dobili amnestiju za sudjelovanje u ratu u Ukrajini. Kriminal se eksponencijalno povećao.

Naftno-plinsko dno
Zbog sankcija ruska Federacija je izgubila bogata zapadna tržišta i prisiljena je jeftino prodavati naftu Kini. “Crnu mrlju” bacili su Saudijci koji su odlučili povećati proizvodnju nafte. Napadi dronovima smanjili su rad 14% ruskih kapaciteta za preradu nafte. Plinski mastodont Gazprom je na tržištu dionica potonuo za deset puta, prijeti mu potpuni kolaps i raspad sustava.

Vojno dno
Vojska je odavno izgubila svoj “drugi” status u svijetu i pretvorila se u hrpu orka i kriminalaca, koji se u tisućama bacaju na klanje zbog humusa za sadnju drveća u blizini još jednog uništenog ukrajinskog sela.

Mornaričko dno
Ukrajinske bespilotne letjelice i projektili metodički pretvaraju Crnomorsku flotu u podmorničku.

Svemirsko dno
Dok Boeing lansira letjelicu s ljudskom posadom, ruska Federacija eksploatira sliku virtualnog Gagarina, a rakete Roscosmosa prikladne su samo za reklamu.
I čini se da sve to nije kraj ruskog “dna”. Da parafraziramo Stanislawa Jerzyja Leca , možemo reći da kada su svi mislili da je ruska Federacija dotakla dno, Putin je pokucao odozdo.

Domagoj Franić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas