Connect with us

Iz Svijeta

Ruska pop diva Ala Pugačova kritizirala rat u Ukrajini

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ruska pop diva Ala Pugačova osudila je ruski rat agresije protiv Ukrajine i zatražila da i nju ubroje među strane agente otkad je ministarstvo pravosuđa njezina supruga Maksima Galkina stavilo na crnu listu kao “stranog agenta”.

“Zato što sam solidarna sa svojim suprugom, poštenim, pristojnim i iskrenim čovjekom, stvarnim i nezaboravnim ruskim patriotom, koji svojoj domovini želi blagostanje, miran život, slobodu govora i kraj tome da naši dečki umiru za iluzorne ciljeve zbog kojih je naša zemlja postala izopćenik i koji su zakomplicirali živote naših građana”, napisala je na svom Instagramu.

Pugačova se smatra superzvijezdom u svojoj zemlji. Oblikovala je rock i pop glazbu u Rusiji od 1970-ih godina.

Njezin uspjeh preživio je pad Sovjetskog saveza. Na ruskoj televiziji se do danas redovito pojavljuje.

Brak 73-trogodišnje dive za 27-godišnjeg voditelja i komičara Maksima Galkina bio je česta preokupacija tabloida.

Nakon što je Rusija napala Ukrajinu krajem veljače, par je napustio Rusiju i otišao u Izrael.

Za razliku od Galkina koji je kritizirao rusko vodstvo otkad je stigao u Izrael, Pugačova se dosad suzdržavala od političkih izjava.

Promatrači vjeruju da njezina nevoljkost da govori o ratu u proteklih šest mjeseci daje njezinim izjavama težinu.

Politički analitičar Abas Galjamov, bivši pisac govora ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je da je to “šamar” Kremlju.

“Ako i dalje postoje važni ljudi u zemlji po pitanju kojih postoji konsenzus, Pugačova je jedna od njih”, napisao je Galjamov na svome kanalu na Telegramu.

Pugačova se uvijek držala podalje od politike, istaknuo je. Iznenadna politizacija pop pjevačice mogla bi stvoriti u društvu stvoriti osjećaj koji vlasti smatraju prijetećim, a taj osjećaj je “bilo je dosta”, rekao je Galjamov. (Hina)

Na pomolu je nova bitka na sjeveroistoku Ukrajine

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari