Connect with us

Ukrajina

Ruski general smrtno stradao u eksploziji mine u Ukrajini

Objavljeno

-

Ilustracija

Ruski general poginuo je u eksploziji mine u Ukrajini, navelo je nekoliko prokremaljskih izvora, a prenosi kasno u četvrtak BBC.

General-bojnik Vladimir Zavadski (45) bio je zamjenik zapovjednika 14. armijskog korpusa u trenutku smrti, navode izvori. Smatra se da je najmanje šest ruskih generala do sada izgubilo život od početka invazije Moskve na Ukrajinu u veljači 2022.

Rusko ministarstvo obrane ne navodi ni riječi o incidentu, a postoje proturječna izvješća o tome gdje se incident dogodio. Ministarstvo do sada u više navrata nije spominjalo smrt visokih časnika, čak ni nakon što su bliski rođaci javno progovorili o njima. Izvještaji govore da je general-bojnik Zavadski stradao u srijedu poslijepodne.

Nije jasno gdje se incident dogodio, ali se smatra da je njegova jedinica u to vrijeme bila u ukrajinskoj regiji Herson. Prije sadašnje dužnosti Zavadski je bio zapovjednik elitne tenkovske divizije Kantemirovski, bazirane izvan Moskve. Ako se potvrde izvješća o smrti, on će biti sedmi ruski general za kojeg se zna da je poginuo u sukobu.

Potvrđeno je da su četiri generala izgubila život u prva četiri mjeseca rata, a još dvojica u ljeto ove godine. Nedavno je general-pukovnik Oleh Tsokov ubijen u napadu na hotel u kojem su bili smješteni ruski vojni zapovjednici u Berdjansku, na okupiranoj južnoj obali Ukrajine. Ukrajinski izvori izvijestili su o još sedam smrtnih slučajeva ruskih generala, ali je u međuvremenu dokazano da su najmanje trojica još živi.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari