Connect with us

Iz Svijeta

Ruski grad proglasio izvanredno stanje nakon što je dron pogodio stambenu zgradu

Objavljeno

-

Dron je u petak udario u stambenu zgradu u južnome ruskom gradu Voronježu, što su istražitelji nazvali “terorističkim činom” u interesu Ukrajine, zbog čega je regionalni guverner naredio izvanredno stanje.

Tri su osobe lakše ozlijeđene razbijenim staklom, ali im nije potrebna bolnička pomoć, rekao je guverner regije Aleksander Gusev.

Ruski državni istražni odbor, koji se bavi teškim zločinima, priopćio je da je pokrenuo kazneni postupak protiv “osoba koje djeluju u interesu vojno-političkog vodstva Ukrajine”.

Nije bilo službene reakcije Ukrajine, koja ne komentira navodne vojne operacije unutar ruskog teritorija.

Napadi bespilotnim letjelicama u Rusiji su postali su česti, ali se češće događaju u područjima bliže Ukrajini. Voronjež ima više od milijun stanovnika i nalazi se oko 180 km od ukrajinske granice.

“Odjeknula je žestoka eksplozija. Vrisnuo sam. A (vodoinstalater) koji mi je popravljao odvod, vidio je to; povikao je da je to dron”, rekao je svjedok.

Istražitelji su rekli da je počinjena šteta na stambenoj zgradi, čije je pročelje djelomično uništeno.

Rusija je prošli mjesec optužila Ukrajinu da je lansirala dvije bespilotne letjelice na Kremlj u, kako je rekla, pokušaju ubojstva predsjednika Vladimira Putina. Kijev je zanijekao umiješanost u taj incident.

Dana 30. svibnja Rusija je rekla da je oborila ili preusmjerila osam ukrajinskih dronova u napadu na nekoliko četvrti Moskve.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika zanijekao je da je Kijev izravno upleten, ali je rekao da “sa zadovoljstvom gleda događaje” i predviđa nove takve udare.(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari