Connect with us

Iz Svijeta

Ruski nacionalisti organizirali državni udar i planirali atentat na Đukanovića!

Objavljeno

on

Posebni državni tužitelj Crne Gore Milivoje Katnić kazao je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare kako postoji osnovana sumnja da je u pokušaju nasilnog rušenja vlasti u toj zemlji uoči izbora uključena jedna tamošnja “politička struktura” te da je “jedna osoba iz te strukture preuzela upravljanje čitavom strukturom – političarima, teroristima i građanima te organizirana nasilni ulazak u Skupštinu”.

Sigurnosne službe otkrile su kako je na području Crne Gore, Rusije i Srbije oformljena kriminalna organizacija kojoj je cilj bio izvesti teroristički napad.

“Organizatori kriminalne grupe, a to su bili nacionalisti iz Rusije, kao početnu maksimu uzeli su da se vlast u Crnoj Gori na čelu s Milom Đukanovićem ne može promijeniti na izborima i da je treba nasilno srušiti.

Formirali su kriminalnu organizaciju radi provedbe terorističkog akta koji su planirali izvesti 16. listopada u 23 sata. S tim su ciljem dvije osobe iz nacionalističkih struktura Rusije pozvale određenu osobu koja je okrivljena u ovom kaznenom predmetu, iznijeli mu plan i od njega tražili da ga raelizira uz sudjelovanje većeg broja ljudi koji bi participirali u točno određenim pravilima i imali točno određene zadatke u izvršenju ovog terorističkog cilja”, kazao je Katnić na konferenciji za novinare.

Dodao je i kako je postojao dodatni plan da se izazovu nemiri. “Plan je bio da se nakon izbora u 23 sata kriminalci infiltriraju među građane te da nakon što političari izađu na pozornicu, svi uđu u Skupštinu i tamo se zadrže najmanje 48 sati.

Bili su angažirani i strijelci koji bi lišili života Milu Đukanovića”, naveo je Katnić i dodao da su identificirali o kojoj se političkoj grupaciji radi.

Na pitanje novinara gdje se nalaze dvojica osumnjičenih Rusa odgovorio je: “Specijalno tužiteljstvo Srbije imalo je te osobe pod svojim nadzorom.

No, oni se više ne nalaze na području Srbije. Nalaze li se oni sada u Rusiji ili negdje drugdje, ne znam”.

Vrhovni državni tužitelj Ivica Stanković istaknuo je da za sve iznesene tvrdnje “imaju dokaze”, prenose crnogorske Vijesti.

Podsjetimo, crnogorska policija je u noći između 15. i 16. listopada uhitila 20 srpskih državljana zbog sumnje da su planirali izvesti teroristički napad. Za njih 14 određen je pritvor, dok ih je šest pušteno na slobodu. U međuvremenu je uhićena još jedna osoba.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari