Connect with us

Iz Svijeta

Ruski parlament osniva radnu skupinu za zaštitu kršćanskih vrijednosti

Objavljeno

-

Foto: EPA

U Dumi, donjem domu ruskog parlamenta osniva se radna skupina za zaštitu kršćanskih vrijednosti, rekao je za Interfaxu izvor iz parlamenta.

“Stvara se skupina za zaštitu kršćanskih vrijednosti. Svrha njenog stvaranja je konsolidacija napora parlamentaraca i Ruske pravoslavne crkve u zakonodavnom radu i očuvanju tradicionalnih vrijednosti”, rekao je izvor.

Patrijarh Kiril dao blagoslov

Patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril dao je blagoslov za stvaranje i djelovanje grupe, tumači izvor.

Očekuje se da će skupinu predvoditi potpredsjednik Državne Dume Pyotr Tolsoy iz frakcije Jedinstvena Rusija.

Frakcije Dume podijelit će informacije o željama svojih članova da se pridruže ovoj radnoj skupini do 10. siječnja.

Kako smo pisali, još u listopadu ove godine je predsjednik Rusije Vladimir Putin istaknuo da je Zapad daleko ogrezao u indoktrinaciji djece da mogu bez problema promijeniti spol, čak bez pristanka roditelja. Putin je tad istaknuo da je takvo ponašanje zapadnih država graniči s monstruoznim zločinom protiv čovječnosti.

Putin o LGBT ideologiji

Rastuća kampanja na Zapadu za ukidanje rodno utemeljenog jezika prkosi razumu i podriva ljudsku prirodu, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u listopadu, istaknuvši da djecu ne treba učiti da biološki seks ne postoji, prenio je tada  RT.

“Rasprava o pravima muškaraca i žena pretvorila se u potpunu fantazmagoriju u nizu zapadnih zemalja”, rekao je Putin u govoru pred uglednicima i novinarima u Discussion Clubu Valdai u Sočiju u Rusiji. “Oni koji riskiraju reći da muškarci i žene još uvijek postoje i da je to biološka činjenica, praktički su izopćeni.”

Naveo je primjere, kao što je zabrana riječi poput “majka” i “otac” u korist izraza kao što su “roditelj jedan i roditelj dva”, kao i “zabrana izraza ‘majčino mlijeko’ i zamjena s ‘ljudsko mlijeko’ kako se ljudi nesigurni u svoj spol ne bi se uzrujali.”

“I to nije novo”, nastavio je ruski predsjednik. „20-ih godina 20. stoljeća sovjetski kulturološki ratnici izmislili su takozvani ‘novi govor’, vjerujući da će na taj način stvoriti novi osjećaj svijesti i redefinirati vrijednosti ljudi.

“Da ne spominjem stvari koje su jednostavno monstruozne”, dodao je, “kao kad se djecu od malih nogu uči da dječak lako može postati djevojčica i obrnuto. Zapravo, oni ih indoktriniraju navodnim izborima koji su navodno dostupni svima – uklanjajući roditelje iz jednadžbe i tjerajući dijete da donosi odluke koje mu mogu uništiti život.”

Ovo je granični zločin protiv čovječnosti – sve pod krinkom ‘napretka’.

Izvor: narod.hr/Interfax

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari