Connect with us

Gost Kolumne

Ruski spavači u ulozi igrača ili šarlatana ubiru obilne propagandne plodove

Objavljeno

-

U vrijeme – kad je i zadnjoj seoskoj babi koja ima televizor bilo jasno što se ovdje događa – nakon Gazimestana i Ušća do Plitvica – vizonar, obavještajac, ratni strateg, te prorok katastrofa i teoretičar urota admiral Lošo hita završiti Ratnu školu, zadnji stupanj izobrazbe koji mu je nedostajao u niski “svih jugoslavenskih vojnih škola”. A na njegove teorije urote i progon Jugoslavena ne treba trošiti riječi.

Moguće je da ga je Franjo Tuđman poslao u Beograd, da tamo bude do početka srpnja 1991., kako bi pokupio sve vojne tajne i njemu ih osobno na pladnju donio. Nu, potpisnik je ovih redaka posve siguran da je za njegovu karijeru već dugo prije toga skrbio Aleksandar Vasiljević, skupa s kamarilom njemu podređenih kontraobavještajaca.

Piše: Zdenko Lozo, publicist i sigurnosni stručnjak

Kako i ne bi kad je tadašnji kapetan bojnog broda, po vlastitom kazivanju, od 1987. do 1990. obnašao dužnost pročelnika za obavještajnu analitiku i prosudbe u zapovjedništvu VPO-a, a za elitnu školu izabran je baš u trenutku kad su dovršene sve ratne pripreme za strategiju “spaljene zemlje” – Hrvatske. Problem admirala Domazeta, inače iznimno konfliktne i kontroverzne osobe, koju ozbiljni ljudi odavno drže šarlatanom, nastaje kad se on sam upusti u pisanje tekstova kojima ne uskače sebi u trbuh, već ga sam sebi reže. Zaboraviti nam je analize i umotvorine pisane puno godina nakon napuštanja Beograda, i pitati Lošu što i za koga je, pobogu, radio u metropoli do srpnja 1991., ta nije vrijeme provodio šetajući dunavskim kejovima ili u gostionici kod Tri šešira, kultnom okupljalištu nekoć boema, a poslije špiclova – već na elitnoj ratnoj školi JNA (1.)

Pišući nedavno za portal Dalmacija danas komentar s elementima analize nastanka zla u Ukrajini, njegova rasta i obrane od njega bio sam sigurni kako je to početak Trećeg svjetskog rata, a jedva nekoliko dana potom nema nikakve dvojbe da taj rat vrlo intezivno traje, da će on uskoro prerasti u ozbiljniji ratni plamen – do mogućih nevjerojatnih razmjera. Po svojim razlozima i ulozi gotovo čitavog stanovništva ove naše kugle zemaljske u tom ratu – on je postao sveopći, totalan i do sada neviđeno brutalan.

Zločini, laži i podlost ruskog establišmenta (ne samo krvnika Putina) u današnjim medijskim mogućnostima govore nam o stvarnom kontinuitetu „zemlje proleterske“ i njene ogavne propagande od Lenjina do ovog luđaka iz KGB-ovog vrha.

U naletu Oktobra stradali su; elita ruske nacije i njene crkve, menjševici kao manje radikalno krilo komunista te desetci milijuna Rusa i pripadnika drugih naroda ove velike zemlje. Kao baštinici europske kulture i samosvjesnog naroda od boljševičkih čudovišta su ubijani dodatni milijuni Ukrajinaca, kao psi ne samo gladomorom, topovskim mesom u ratu s nacistima i po gulazima pod jedinom optužbom kako ne žele prihvatiti porusivanje i negaciju vlastitog identiteta.
Zato onima koji razumiju ovaj jezik logično zvuče riječi od najsitnijeg Ukrajinca do viteza Zelenskog, kako nema te sile koja će ih učiniti robovima i da će se boriti do posljednje kapi krvi. I to rade potresno i zadivljujuće. Desetci tisuća njihovih žena, djece i staraca od razbojnika s Istoka i njihove brutalne ratne tehnike bivaju danomice pokošeni u vlastitim domovima, na putevima u bolnicama, rodilištima i dječjim vrtićima. Te zvijeri koje su donedavno braćom morali zvati tvrde kako u Ukrajini nema nikakvog rata, nikakve okupacije još manje zločina i da je to tek specijalna operacija ili ukrajinski mazohizam u vlastitim redovima.

Bolji dio Svijeta se opredijelio protiv Putinovog rata i sukladno tome se ponaša u pomoći, dok onaj drugi doprinosi soljenju bolnih rana milijuna Ukrajinaca. Zadivljujući je primjer svih Poljaka koji nose veći dio tereta ovog Trećeg svjetskog rata. Oni gotovo podjednako kao Ukrajinci znaju kako peče rana i boli nož. Katynska šuma, Varšavski geto i gotovo pola stoljeća zagrljaja u bodljikavoj žici s oštricama po čitavoj njenoj dužini duboko su urezani u kolektivnu memoriju poljskog naroda i otuda poljska otvorena rizična potpora i svekolika pomoć istinskoj slavenskoj braći iz poviješću pritruđenog susjedstva. Kao i čitavi uljuđeni svijet Republika se Hrvatska priključila borbi protiv zločina nečuvena, nasuprot mizeriji od Srbije, Sirije do vodstava Eriteje, i sličnih izdanaka tamnica bez vrata.

1. Izvadak iz šireg teksta o portretu admirala prebjeglog iz JNA, neostvarenog zapovjednika 9. VP Sektora Kumbor pod naslovom: Strateg, vizionar, filozof i veliki obavještajac voli se svađati sam sa sobom – iz pera autora Zdenka (Lozo) Kapovića, 7.Dnevno 22.5.2015.

Analitičar s KOS-ovih akademija objasnio okultizam zapadnih oligarha

No, što god bude padao veći snijeg tj. lom nacističke Rusije i planova krvnika Putina pokazivat će se dublji i dublji tragovi i pojave ruskih spavača na svim stranama Svijeta pa tako i u RH. Kod nas, ne samo razvidni pokušaj spašavanja ispod globalnih sankcija imovine Putinovih oligarha spregnutih s hrvatskim kriminalcima, naročito onim ratnim profiterima i trgovcima oružjem i deficitarnim robama. Tu su dakako i elektronski i pisani mediji napose oni pod srpskom (čitaj ruskom) vlasničkom šapom.

Jedan od njih poglavito providan ne samo od ove ili prve okupacije jesu tzv. srpske Novosti, krpelj dodatno izrastao na hrvatskom proračunu. Ove bi novine imale svoju smislenu ulogu u proklamiranoj svrsi promicanja kulture, identiteta potreba i sl., srpske nacionalne manjine u RH, a čime se oni nikada nisu bavili, posebno ne od jačanja pozicije etno biznismena Pupovca. Razni slobodni strijelci i „eksperti“ te moćnici po tim medijima otvoreno siju defetizam u pravičnoj borbi Ukrajinaca, laži o snazi ruskog oružja i gospodarske izdržljivosti, dolarskim i zlatnim pričuvama, ruskim „savezništvima“ diljem Svijeta. Razina veličine i uspjeha ruskog specijalnog ratovanja izvan kuće ovise o dubini penetracije ruskog utjecaja i regrutiranja spavača obilatim i raznolikim sredstvima. Kako smo pojasnili u gore spomenutom komentaru objavljenom na portalu Dalmacija danas hrvatsko je društvo obilato izbušeno ruskim utjecajem u politici, gospodarstvu i svim sferama života, naravno velikim ruskim ulaganjima ponajprije u visoko koruptivne poslove. Poput mongolskog kana i naš predsjednik se kao svizac probudi iz sna preduboka, nešto nesuvislo i u pravilu smrdljivo izblebeta pa opet uroni u njemu omiljeno stanje – hibernaciju. Baveći se njime i njegovim ministrima, u vremenu dok je bio premjerom ove nesretne zemlje, javno sam dokazao svu bijedu neznanja i veličinu korupcije sa zaključkom kako RH nikad nije imala gore i problematičnije administracije. Podugačka je kolona maršala Milanovića, uglavnom regrutirana iz antifinih ćelija no njihove rabote su odavano poznate. Makar, još nema onih najgrlatijih iz tzv. građanskih inicijativa (vidjet ćemo ih ponovno uskoro) i ovih prethodnih nam je puna kapa.

Za praćenje svih mogućih i nemogućih „analitičara“ na jednoj, pa i na drugoj obrambenoj strani, a čija je zadaća rat opasnijim sredstvima, trebale bi vojske stručnjaka. Stoga iskreno žalimo što smo kadri vidjeti samo sitnice, ograničeni vlastitom samoćom resursa. No, tu i tamo iz široke mreže suradnika, prijatelja i istomišljenika dokopamo se i pokojeg bisera s tzv. hrvatske desne iliti nacionalno svjesne sobice.

Jedan takav biser dobili smo u obliku snimka K(lošina) umovanja na Trgu bez sv. Marka, sadašnjeg imena Podcast Velebit, od prije neki dan.
Ovaj najznačajniji obavještajac Titove armije (barem tako nesretnik misli o sebi), ekspert koji je zadnji glantz obavio tečajem u Beogradu dok je rat obilato bjesnio u rodnoj mu domaji, pokazao je još jednom ogoljeno svoje lice kroz monolog mrženje protiv Ukrajine i onih koji s empatijom razumiju njene muke. Istovremeno je u panegiriku Putinu i Rusiji te bljutavijim lažima od samih baćuška „dokazao“ kako Rusi tamo ne vode nikakvi rat, već neku kratkotrajnu opravdanu vojnu intervenciju protiv nacista koji su pobili za račun Hitlera „Ruse, Poljake i Židove“, gotovo žešće od ustaša u Jasenovcu i po raznim jamama umorenog srpskog golorukog naroda. On poput srpske i ruske propagande, dokazuje kako Ukrajinci sami sebe ubijaju, rušeći naselja, bolnice, nuklearke i etc. Šešelj je loš njegov učenik pa mu valja tražiti naprednijeg! Naravno „okultne oligarhije zapada“ su pobile do sada, a za ruski račun, sve one stotine tisuća nedužnih Ukrajnica, od kojih će većina od njih zauvijek ostati u ruševinama prekrasnih ukrajinskih gradova i naselja.

Sve je ovo neupitno, ta admiral je upravo Propagandu, kao zadnji ispit na bezbedonosnoj akademiji, položio s čistom desetkom.

Što su Berija, Visarionovič, JBT, Mao i toliki dželati naspram Stepanu Banderi, hoće nam poručiti ovaj štićenik krvnika sličnog mu kova i generalskog čina Brune Vuletića, ostavljenog u Aleji velikana usred toliko mu ljubljenog Beograda.

Teoretičar zavjera i kataklizmi, jeftini plagijator tuđega sjemena, „geopolitičar i vojni strateg“ usvajajući ekspertna znanja na četničkoj akademiji, preskočio je lekcije o Gulagu, Katynskoj šumi, holodomoru, silovanju barem pet milijuna Njemica od ruskih hordi, Imri Nagyu, Praškom proljeću i Dupčeku, Poljskoj ne samo pod generalom Jeruzelskim – Lošinim kolegom, Istočnoj Njemačkoj, Rumunjskoj, Afganistanu, Gruziji, Azerbajdžanu, Siriji, Moldaviji te Ukrajini još jednom barem od početka ovog milenija. Rusi su Loši nabili magične naočale pa nesretnik stvari vidi, preko svoje volje, kako je gore navedeno.

Osim navedenog tu su ubojstva dojučerašnjih pripadnika Putinove Camorre, kod kuće ili diljem svijeta pa i u kraljičinom ataru i to radioaktivnim polonijem. Domazetu se to ukazuje kao operacije MI 6 s nekoliko angažiranih mr. Bondova. One hrabre Ruse koje pretorijanci brutalno hapse po ruskim trgovima naočale prikazuju kao Sorosovske plaćenike koji šire lažne vijesti o navodnom ruskom ratovanju u Ukrajini i tako redom. Moćni su ti Rusi, još moćnije te njihove naočale koje se zbog njihove skupoće dodjeljuju samo probranim učenim teoretičarima urote. Hrvatske gore list sveznadar Domazet visoko je gore i stoga je dobio naočale te locirao okultističke laboratorije s virusima koji delaju na genetskoj potki, dok sam Lavrov još govori o možebitnim takvim tvornicama. Vagnerovci se kroz Lošine naočale čine poput Papine garde, a ne kao najokrutniji krvoločni pasi rata itd.

Drug Pavle Lozo, iz starije generacije od Vuletićeva vremena i Lošine partije pričao nam je kao dječačićima kako Rusi umiju „navrnuti pšenicu na troskot pa će da bude šenice u izobilju“. Koliko su tek tehnološki napredovali pola stoljeća poslije dokazuju nam i „admiralove“ naočale. Lažne su to naočale tovariš Domazet, kao i ona Pavlova priča o pšenici – troskot je uvijek korov, a pšenica je ipak nešto plemenitije. I na kraju pitanje otkud bezvjercu i idolopokloniku svih komunističkih krvnika zabrinutost za okultizam, i od njega ugrožene zapadne vrijednosti uključujući i katolicizam kao bitnu sastavnicu tog identiteta!?

Računamo li kako je ruski FSB preuzeo od KOS-a sve dosjee, a u kojima puno toga piše – mnogo toga će nam biti jasnije u beskrajno čistoj sotonizaciji Ukrajine i veličanju Putina i njegove zlotvorine od tolikih mu prijatelja i sugovornika sa zapadnog Balkana.

Zdenko Lozo

* Stajališta i mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stajališta portala

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari