Connect with us

Komentar

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj ‘Oluju’ i ‘Bljesak’ smatra dijelom velike antipravoslavne zavjere!?

Objavljeno

on

“- Oluja i Bljesak su vojne operacije kojima je cilj bio prisilni egzodus 250 tisuća Srba iz Hrvatske, uz veliki broj žrtava.

– Jugoslavija je, s obzirom na multinacionalni sastav, bila model razvoja za zemlje istočne Evrope. Njen raspad doveo je do nesigurnosti na jugoistoku Evrope.

– Rat u bivšoj Jugoslaviji bio je građanski, a krivnju za njega snose zapadne sile koje su motivirale i naoružale one nacionalističke snage u bivšim republikama i pokrajinama SFRJ, koje su protjerale pravoslavno stanovništvo.

– Ulazak balkanskih zemalja u NATO doveo je do nesigurnosti u tim državama.”

Ruskog veleposlanika Andreja Nesterenka u Hrvatskoj zovu “Putinovim buldožerom”, iako bi ‘ladno mogao da se prozove tenkom Putinove vanjske politike na jugoistoku Europe. Ili jurišnim dronom rusko-srpske pravoslavne koalicije.

Gornjih nekoliko stavova iz njegovog intervjua u “Slobodnoj Dalmaciji” (https://slobodnadalmacija.hr/…/veliki-intervju-andreja…) začudo nitko nije zamjetio. Ni naše diplomatske službe (one znaju, ali su to spremne prešutjeti), ni oporbena desnica koju financiraju ruske akvizicije u Hrvatskoj, a ni politički analitičari, komentirao je na facebooku novinar Gordan Malić

Nesterenko je u SD iznio stavove u kojima se potpuno revidira karakter Domovinskog rata, Bljesak i Oluja vraćaju u status zločinačkih pothvata, i iznose teze o pravoslavnoj zavjeri protiv Srba i Rusa, komentirao je Malić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR