Connect with us

Ukrajina

Rusko ministarstvo obrane: ‘osvojili smo Lisičansk’

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ruske i separatističke snage u istočnoj Ukrajini preuzele su punu kontrolu nad gradom Lisičanskom, posljednjim velikim ukrajinskim uporištem u Luhansku, objavile su u nedjelju ruska državna novinska agencija TASS i agencija Interfax, pozivajući se na rusko ministarstvo obrane.

Prema priopćenju ruskog ministarstva, ruski ministar obrane Sergej Šojgu izvijestio je ruskog predsjednika Vladimira Putina da je “čitava regija Lugansk oslobođena”.

U ranijem priopćenju u nedjelju rusko je ministarstvo obrane objavilo da su ruske snage opkolile istočni grad Lisičansk i da se borbe vode u samom gradu.

Novinska agencija TASS, pozivajući se na rusko ministarstvo obrane, prenijela je tada i da su ruske snage zauzele sela koja okružuju Lisičansk.

“Ruske snage i jedinice Luganske Narodne Republike bore se unutar Lisičanska, potpuno porazivši okruženog neprijatelja”, navodilo se u prethodnom priopćenju ruskog ministarstva obrane.

Ukrajinski glavni stožer i ministarstvo obrane nisu odgovorili na zahtjeve stranih zapadnih agencija za komentarom ruskih tvrdnji.

Rusija je usredotočena na istjerivanje ukrajinskih snaga iz pokrajina Luhansk i Doneck u Donbasu, gdje se separatisti koje podržava Moskva bore protiv Kijeva još od prve ruske vojne intervencije u Ukrajini 2014. godine.

Lisičansk je bio posljednji veliki grad pod ukrajinskom kontrolom u regiji Luhansk nakon pada Sjeverodonecka.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari