Connect with us

Politika

Ruža Tomašić, Daniel Srb i još tri stranke dogovaraju koaliciju?!

Objavljeno

-

U vrijeme dok je javnost zasuta informacijama o mogućim koalicijama na ljevici, od kojih se svakodnevno u javnosti plasiraju nove pojedinosti o suradnji Ive Josipovića i Radimira Čaćića, potpuno nezapaženo, u tišini se pregovara o mogućoj i sve izglednijoj koaliciji na desnici, piše maxportal

[ad id=”68099″]

Pregovori se vode između Ruže Tomašić i Daniela Srba o mogućnostima zajedničkog izlaska na predstojeće parlamentarne izbore. Iako se razgovori vode u tišini, a u javnosti o tome nema informacija, čini se da dobro napreduju.

Treba naglasiti da HSP i Konzervativci, i zajedno i pojedinačno, imaju veću popularnost nego dvojac Josipović-Čačić te da mogu, posebice ako se priključi još neka od stranaka desnice ostvariti bolji rezultat nego stranke ljevice.

Neslužbeno samo iz izvora u vrhu obje stranke saznali da se o pregovara i s Obiteljskom stankom, Hrvatskom zorom i udrugom ‘U ime obitelji’ Željke Markić.

Po istim izvorima o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamantarnim izborima razgovara se i HDSSB-om, parlamentarnom strankom poznatoj po vrlo žestokim nastupima u Saboru gdje počesto figura kako jedina oporba vladajućoj Kukuriku koaliciji.

Prestojeći parlamantarni izbori prvi su na kojima će se pojaviti više izbornih lista ljevice nego desnice što očito vodi disipaciji glasova ljevice. Nije realno očekivati da uz koaliciju okupljenu oko SDP-a, ORAH Mirele Holy, Čačića i Josipovića, Bandića pa i Živi zid steknu parlamentarni status.

Na temelju dosadašnjeg iskustva parlamentarnih izbora u nas može se reći da su u pravilu izborni prag prelazile dvije lijeve i dvije desne liste. Tko će to biti na ljevici, vidjet će se, a na desnici ima prostora za još jednu listu ili koaliciju što može upravo ova kaoalicija iskoristiti, navodi maxportal.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari