Pratite nas

Pregled

Ruža Tomašić u Širokom Brijegu…

Objavljeno

na

Europarlamentarka Ruža Tomašić inače predsjednica HSP Ante Starčević RH u petak je s najbližim suradnicima posjetila Hercegovinu kako bi se našla sa svojim kolegama iz sestrinske stranke HSP AS BiH.

Povod jučerašnjem dolasku u Grude, a onda u Široki Brijeg je potpisivanje ‘Sporazuma o trajnoj političkoj suradnji između HSP-a AS RH i HSP-a AS BiH. Sporazum su u nazočnosti vrha stranaka u RH i BiH te članstva i predstavnika medija potpisali predsjednik HSP AS BiH Milijan Nakić i predsjednica HSP AS Ruža Tomašić.

U Hercegovinu su također stigli i visoki dužnosnici stranke Pero Ćorić glavni tajnik stranke, Denis Bevanda predsjednik Glavnog stana HSP AS, Rudolf Dvorski dopredsjednik stranke i zadarski dožupan i Ivan Šimunović zastupnik u Saboru RH.

U svom obraćanju predsjednik HSP-a AS BiH izrazio je veliko zadovoljstvo ovim potpisom te napomenuo da će stranka u BiH imati svoje ogranke gdje god to bude moguće napraviti.

[quote]”Ovom potporom i ovim sporazumom mi smo dobili pravaški legitimitet i u narodu ćemo biti prepoznati kao glavna pravaška opcija oko koje bi se trebali ujediniti svi istinski pravaši,” rekao je Milijan Nakić.[/quote]

Mi ćemo surađivati i koalirati samo s onim političkim opcijama koje u svom programu imaju nauk Ante Starčevića. Nama koalicija s HDZ-om ne stvara i ne može stvoriti probleme, ona je u jednom istinskom, pravednom i poštenom političkom ozračju i poželjna. Ne može nitko pojesti HSP AS ako mi to ne dozvolimo zato ne treba nasjedati tim pričama kako će nas HDZ ugušiti,” rekla je predsjednica HSP-a AS Ruža Tomašić.

Na upite novinara o prijašnjem podržavanju nekih drugih pravaških opcija u BiH, Tomašić je rekla da se neki nisu držali dogovora i da su kao takvi otpali, a da stranka od danas podržava samo HSP AS BiH kao jedinu pravu pravašku opciju u BiH.

Bljesak

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Ruža Tomašić: Moramo se odreći komunističkog nasljeđa koje se propagira i u ovom domu

Objavljeno

na

Objavio

Na plenarnoj sjednici u Strasbourgu jučer se raspravljalo se o zabrani nacističkih i fašističkih simbola i slogana u cijeloj Europskoj uniji.

Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić istaknula je da nacistički i fašistički simboli ne smiju biti dobrodošli u javnom prostoru.

Moramo učiniti sve što je u našoj moći kako bi građani postali u potpunosti svjesni grozota koje ta ideologija predstavlja i odrekli se njezina nasljeđa. Isto moramo učiniti i s komunističkim nasljeđem koje se, nažalost, nerijetko slavi i propagira, pa i u ovom domu. No, da bismo građane mogli uspješno uputiti na sve prednosti demokracije, moramo i sami vjerovati u nju. Europska unija u posljednjih je 20 godina više puta pokazala da priznaje demokratske procese samo onda kad joj se sviđa ishod – rekla je Ruža Tomašić.

Pokušaj da se s europske razine mijenja nešto što nije prošlo kroz nacionalne parlamente također je izigravanje demokracije. Unatoč plemenitim namjerama, opasno je građanima slati poruku kako je u redu zaobilaziti procedure i nametati svoju volju bez demokratskog legitimiteta. To je, vjerovali ili ne, prvi korak prema novom totalitarizmu – dodala je.

Na kraju je istaknula činjenicu da je u ime komunističke ideologije živote izgubilo neusporedivo veći broj osoba nego u ime fašističke i nacističke ideologije te da smatra skandaloznim to da u navedenu raspravu nije uključen i komunizam, piše Večernji list

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Osumnjičenici za napad na Banske dvore: Za nas ste bili pobunjenici

Objavljeno

na

Objavio

Šestoro visoko pozicioniranih ljudi bivše JNA, koje hrvatska policija i državno odvjetništvo terete za raketiranje Banskih dvora ratne 1991., ne nalaze se na području Hrvatske. Radi njihova prisustva u tom postupku provode se mjere, koje uključuju prijedlog za određivanje istražnog zatvora i raspisivanje međunarodnih tjeralica.

Napad na Banske dvore bio je pripremljen u Zemunu, u zapovjedništvu ratnog zrakoplovstva JNA.  Zapovjed je izdao general major Ljubo Bajić koji danas živi u Srbiji.

Bajić je za HRT telefonom izjavio: Vi ste za mene bili oružani pobunjenici, a zna se kako se sa pobunjenicima postupa. Hrvatska nije bila država, niti je bila priznata država. Što se desilo, desilo se, kazao je.

Naredba je bila proslijeđena Đuri Miličeviću, zapovjedniku lovačke eksadrile, a istražitelji smatraju da je mozak operacije bio pukovnik Slobodan Jeremić.

No u telefonsom razgovoru za HRT Jeremić je sve negirao. Ne znam da je bio napad, ja i nisam siguran, nije to nikad ni dokazano. Ne znam što je bilo. Ja sam tražio da ide mještovita komisija, naša i Hrvatska da to utvrdi. Ja ni ne znam da je to bio napad, kazao je Jeremić.

I Bajić i Jeremić kažu da su spremni razgovarati s istražiteljima, ali isključivo srbijanskima. Napominju da ne vjeruju u izručenje Hrvatskoj.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari