Connect with us

Vijesti

S 50 autobusa branitelji iz Dalmacije krenuli za Zagreb!? Šator NEĆETE dirati – na sve smo spremni’

Objavljeno

-

Dalmacija je na nogama. Predstavnici svih brigada s područja Dalmacije održali su izvanredni sastanak na kojemu je odlučeno da kreću u odlučnu borbu protiv onih koji navodno namjeravaju rušiti šator u Savskoj 66. “Upravo krećemo za Zagreb”, najavili su branitelji, prenosi portal Dnevno.hr

Radi se o općoj mobilizaciji branitelja u punoj pripravnosti, kazali su nam… Na put za Zagreb je spremno 50 punih autobusa. “Ovo je treći stupanj pripravnosti, neće nas nitko… Na sve smo spremni”, poručili su nam branitelji dok je jedan od njih recitirao stihove Thompsonove pjesme “Al’ neka ned’o Bog, pa nas budu trebali, opet će se gusta magla spustiti”.

Portal Dalmacijanews.com navodi da su im iz Koordinacije braniteljskih udruga Splitsko – dalmatinske županije javili da je više od 150 autobusa iz ove županije spremno za odlazak u Zagreb.

Autobusi i osobna vozila, te kombiji s veteranima Domovinskog rata spremni su za odlazak kao potpora braniteljima koji u Savskoj prosvjeduju već duže od stotinu dana piše u nastavku Dalmacijanews. Kao jedan od konkretnih razloga za odlazak branitelji navode kako su dobili informaciju da se interventna policija sprema deložirati 100-postotne invalide Domovinskog rata iz šatora u Savskoj 66.

Podsjetimo, danas je u saboru HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić kazao kako ima informacije da interventna policija večeras kreće na rušenje šatora branitelja ispred Ministarstva branitelja. Policija je demantirala takve navode, no ovi branitelji iz Dalmacije, za svaki slučaj, kako su najavili, bit će spremni.

Na isto kao i Đakić je upozorio i predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški. Kazao je kako su branitelji dobili informaciju kako će policija noćas ukloniti šator u Savskoj ulici.

Glogoški je kazao kako će branitelji poduzeti sve potrebne mjere kako ih se ne bi izbacilo iz šatora.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari