S kampanjom krenula točno u ponoć: ‘Ja sam Kolinda, žena iz naroda, bit ću predsjednica’

1

Od prve sekunde ću samo raditi, raditi i raditi, neću šutjeti, za dobrobit Hrvatske kojoj ne trebaju stranci da ju pokrenu nego svi mi – kazala je Grabar Kitarović

U rodnim Dražicama na Grobniku predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović započela je noćas točno u ponoć službenu kampanju za predsjedničke izbore. Unatoč tome što je skup organiziran u kasni noćni sat Dom kulture u Dražicama bio je dupkom pun, a okupljeni Grobničani i Grobnišćice burnim su pljeskom pozdravili “svoju Kolindu” ne skrivajući ponos i zadovoljstvo što je za start kampanje izabrala rodni kraj.

program kolindaPozdravljajući okupljene, kao i sve u Hrvatskoj i iseljeništvu, Kolinda Grabar Kitarović, istakla je da s kampanjom kreće s tvrdog, čvrstog kamena, sa svog Grobničkog polja na kojem su stali mnogi koji su htjeli pokoriti taj kraj i poručila da ako može ona, žena skromnih, težačkih korijena može i cijela Hrvatska u bolju budućnost. – Ne slušajte one koji govore da je Hrvatska mala i da nikad neće biti bogata, Hrvatska će biti onoliko velika koliko je mi napravimo. Moramo krenuti i završiti posao koji je počeo predsjednik Tuđman i odvesti Hrvatsku u blagostanje jer imamo sve, položaj, resurse, vrijedne ljude – poručila je pozivajući okupljene da izađu na izbore i preuzmu konce u svoje ruke.

“Tko želi biti fikus nek stoji doma kraj prozora”

Prvi govor u predsjedničkoj kampanji više je puta prekidan pljeskom i uzvicima odobravanja, osobito kad je predsjednička kandidatkinja govorila o aktualnoj vlasti. – Već pet godina slušamo izgovore kako predsjednik ne može ništa jer nema dovoljno ovlasti, jer je fikus. Tko želi biti fikus nek stoji doma kraj prozora – poručila je rekavši da oni koji tako govore prodaju maglu i da su ovlasti široke i dovoljne za onoga tko može, zna i hoće, a ona će to svojim radom kao predsjednica i dokazati.

Aktualnu Vladu nazvala je bešćutnom i bezidejnom, prozvala je za nerad, nesposobnost i nefunkcioniranje i poručila da moraju početi raditi ili neka odstupe i ustupe mjesto boljima. Kao primjer nerada navela je nekorištenje novca iz europskih fondova i takvo ponašanje nazvala veleizdajom za koju netko mora odgovarati.

Josipović “nije napravio ništa i nema stava ni o čemu”

Više je puta Kolinda Grabar Kitarović istakla da je najveća vlast narod i da u ime naroda ima pravo reći dosta takvoj Vladi koja Hrvatsku vodi u propast. – Predsjednik u odlasku koji je šutio i odobravao nerad Vlade, on je sukrivac što je Hrvatska u dubokoj gospodarskoj i socijalnoj krizi, nema pravo tražiti drugi mandat jer nije napravio ništa i nema stava ni o čemu – rekla je Grabar Kitarović.

– Neću prodavati floskule, izigravati profesora, ja sam Kolinda, žena iz naroda, ja sam vaša i bit ću vaša predsjednica, od prve sekunde ću samo raditi, raditi i raditi, neću šutjeti, za dobrobit Hrvatske kojoj ne trebaju stranci da ju pokrenu nego svi mi – kazala je Grabar Kitarović. Predsjednička kandidatkinja predstavila je svoj program u pet točaka ističući da se temelji na ustavnim ovlastima i da će kao predsjednica izabrana od naroda otvarati pitanja i davati inicijativu, brinuti se o rejtingu Hrvatske, a ne svome.

Okosnica programa je gospodarski rast i razvoj, socijalna stabilnost, nacionalna sigurnost i obrana, vladavina prava i međunarodni odnosi, navela je Grabar Kitarović obrazlažući što će u svakom području učiniti kao predsjednica. – Izađimo na izbore i promijenimo ovu vlast, pokrenimo bolji život za sve nas, Hrvatska to može i zaslužuje – pozvala je predsjednička kandidatkinja praćena burnim pljeskom okupljenih u Dražicama. (VečernjiList)

facebook komentari

  • peppermintt

    Sve što je rekla vezano uz aktualnu vladu je točno, čisti promašaj.
    sad kakva će bit za njenog mandata ostaje nam vidit 😉