Pratite nas

‘S Katoličkom crkvom, nikada nećete moći graditi slobodnu državu’

Objavljeno

na

Francuski ministar obrazovanja iskreno progovorio kakve protukatoličke promjene želi proizvesti kroz školski sustav:

Ako ste mislili da je naš Ministar obrazovanja Željko Jovanović loš izbor za ovaj bitan resor, ili da možda gaji neke protukatoličke stavove, onda biste trebali slušati i čitati što sve francuski vjernici moraju trpjeti.

„S Katoličkom crkvom, nikada nećete moći graditi slobodnu državu.“ Ovo su riječi Vincent Peillona, današnjeg Ministara obrazovanja u Francuskoj vladi, izgovorene za vrijeme promocije njegove knjige Francuska revolucija još nije završena. Prema Peillonu, revolucija je samo imala politički doseg, a ne moralni i duhovni. Francuska je ostala u okrilju Katoličke crkve a to se sada mora izmijeniti. Kako to postići? Peillon je i sam svjestan da se ne može samo uvesti protestantizam u Francusku, kao što se to učinilo u drugim demokracijama, nego se mora izumiti nova, sekularna religija. E sad, kako će ova duhovna revolucija biti provedena? Peillon kaže da revolucija pretpostavlja da sve prije nje mora biti uništeno. Zato su škole ključne u njegovom planu. Škola mora biti ta koja će dokinuti kod djece sve predrevolucijske veze i odgojiti ih da postanu građani. Peillon to zamišlja kao novo rođenje, gdje bi kroz školstvo niknula nova Crkva sa novim svećenicima i s novom liturgijom koja bi bila ispisana po zakonima pravde. U praksi Peillon je započeo svoju kampanju s uvođenjem spolne jednakosti u školama, a cilj mu je da država preuzima sve atribute odgoja djeca u Francuskoj, namjerno izmijenivši ulogu roditelja. Ne mora se dakle tražiti gdje Jovanović pronalazi inspiraciju za svoja djela. Kako su SDP i socijalisti u Francuskoj članovi iste socijalističke stranke u parlamentu Europske unije, onda možemo pretpostaviti da ovakva politika postaje čak i službena, barem za lijevu orijentiranu opciju. Nažalost i mi trenutno pripadamo tom krugu, a jedino radikalne promjene unutar europskih država bi mogle dovesti i do nekakvog preokreta u politici same Unije.

izvor: Nacija

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Najave

Admiral Domazet Lošo večeras u Münchenu, a u četvrtak na tribini u Offenbachu

Objavljeno

na

Objavio

Poznati hrvatski politolog, geostrateg i umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo  gost je Hrvata i njihovih zajednica u Njemačkoj, gdje će na tribinama predstavljati svoju knjigu  ‘Admiralovi zapisi 2 – Što je istina’.

Prva tribina održat će se danas u 19,30 sati u Hrvatskom domu (Schwanthalerstr. 96, 80336 München) a hrvatske iseljenike na admiralovo predavanje poziva Akademski krug Hrvatske katoličke župe München.

Marljivi organizatori bez obzira na radni dan očekuju veliko zanimanje hrvatskih iseljenika za admiralovu tribinu s obzirom na poznate njegove stavove vezane uz Hrvatsku, Domovinski rat i globalizacijske procese koje ovaj geostrateg već godinama detaljno analizira vođen svojim istraživanjima, vojnom izobrazbom i domoljubljem.

Dva dana kasnije u četvrtak 23.11.u 19:30 sati admiral Lošo gostuje  u Martinseestraße 2, 63150 Heusenstamm, nadomak Offenbacha, na tribini koju organiziraju Hrvatski katolički forum  i Hrvatska katolička zajednica Offenbach/M. Bit će to prava prigoda da se iz prve ruke čuje što je admiralova istina o hrvatskoj političkoj zbilji, a ujedno da iseljenici saznaju kako admiral Domazet Lošo geostrateški gleda na hrvatsko iseljeništvo, njegovu finacijsku potporu domovini i investicije koje hrvatska politika već dvadesetak godina nije u stanju pravilno usmjeriti, a neprestano se govori o značaju i snazi hrvatskog iseljeništva, te njegovom povratku u domovinu.

Tko je tu zakazao i kakva je budućnost iseljene Hrvatske, daljne masovno iseljavanje ili državna strategija koja potiče imućnije isljenike na povratak, investiranje i zapošljavanje mladih ljudi, kako bi se izbjegao daljni egzodus mladih i stručnih kadrova  iz domovine, čiji odlazak osiromašuje zemlju koja je uložila velika sredstva u njihovo obrazovanje? Iseljenici traže već duže vrijeme odgovore i na ta njima zanimljiva i životno značajna pitanja.

Također poznati su admiralovi stavovi vezani uz BiH odakle porijeklo vuče mnoštvo hrvatskih iseljenika, kada u svojim javnim nastupima kaže:

“Ono što je ključno u BiH jest što će se događati sa hrvatskim narodom u Bosni i Hercegovini. Problem Hrvata BiH ne može se riješiti ako se problem Hrvata i BiH ne stavi kao pitanje broj jedan hrvatske vanjske politike. Sadašnje stanje je posljedica neimanja politike Hrvatske prema BiH nakon smrti Tuđmana, pa čak i nema koncepta kakva bi trebala biti politika prema BiH. Hrvatska politika se mora jasno opredijeliti i odrediti svoje interese u BiH. Ona mora pratiti i politiku velikih sila gdje planovi već postoje, naglašava admiral Domazet Lošo.

Zanimljivo je da je hrvatski admiral bio  sudionik i planer glavnih vojnih operacija OS RH od početaka do svršetka Domovinskog rata, a 1992. je uz Gotovinu, jedan od glavnih zapovjednika Livanjske bojišnice i bojnoga područja koje je obuhvaćalo sjevernu i srednju Dalmaciju, južnu Bosnu i Hercegovinu.

Bez obzira na te njegove ratne zasluge zbog toga što je bio  supotpisnikom “Otvorenog pisma  dvanaestorice hrvatskih generala” javnosti,  tadašnji predsjednik RH Stjepan Mesić ga je prisilno umirovio stoji u generalovoj biografiji.

Zoran Paškov

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Hrvatska Vlada sutra predstavlja proračun za 2018. Plenković očekuje sadržajnu raspravu u Saboru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade: Parlamentarna većina izrazila potporu prijedlogu proračuna, očekujem sadržajnu raspravu u Saboru

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uoči sutrašnjeg predstavljanja Prijedloga državnog proračuna u Hrvatskome saboru, sudjelovao je na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a i sastanku stranaka parlamentarne većine.

Kazao je da je prijedlog proračuna za 2018. godinu na tragu projekcija koje je Vlada usvojila u srpnju. „Nakon što je usvojen vrlo kvalitetan rebalans proračuna, sutra ćemo predstaviti proračun za 2018. Očekujem kvalitetnu i sadržajnu raspravu“, rekao je predsjednik Vlade i dodao da je parlamentarna većina izrazila potporu za usvajanje proračuna.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari