Connect with us

Kronika

Sa spomenika poginulim braniteljima skinuta zastava hrvatskog naroda

Objavljeno

on

Za razliku od većine policijskih izvješća u kojima se krađe ili oštećenja svetih mjesta događaju noću, s jarbola koji je dio kompleksa Središnjeg spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Bugojna koje se nalazi unutar katoličkog gradskog groblja Sultanovići, zastava hrvatskog naroda uklonjena je u „po bijela dana“.

Nestanak zastave uočen je u petak popodne, potvrdili su nam u Koordinaciji Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna.

“Zastava je zadnji put na jarbolu uz spomenik viđena u 16 sati, već u 18 sati nije je bilo. Nakon što smo dobili dojavu od ljudi koji žive i rade u blizini groblja, nestanak smo prijavili policiji od koje očekujemo brzu i učinkovitu istragu“, kazao nam je Mladen Kajić, predsjednik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata HVO-a HB Bugojna.

Nestanak zastave hrvatskog naroda koja je dio kompleksa Spomen obilježja uznemirio je mnoge Hrvate Bugojna, posebno stradalnike Domovinskog rata čijem zahtjevu za prostorom za gradnju spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Bugojnu nikad nije udovoljeno.

Razlog je to zbog kojeg je Spomen obilježje izgrađeno unutar gradskog katoličkog groblje te se vjerovalo kako je ondje zaštićeno i od mogućih oštećenja, piše Večernji List BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari