Pratite nas

Nebuloze

SABA RH podržao Milanovića ‘u naporima da Hrvatsku oslobodi od ostataka ustaštva’

Objavljeno

na

Savez “antifašističkih” boraca i antifašista dao je punu podršku predsjedniku Zoranu Milanoviću „u naporima da Hrvatsku oslobodi od ostataka ustaštva“, osuđujući napade koji su uslijedili na njega nakon izjave o micanju HOS-ove spomen-ploče s ustaškim pozdravom “Za dom spremni”.

Dajemo punu podršku Predsjedniku Republike Hrvatske u njegovim naporima da današnju Hrvatsku oslobodi kako od ostataka ustaštva što nam se agresivno nameću, pa i od nekih u redovima vlasti, tako i u tome da je Hrvatska privržena demokraciji koje bez pobjede nad fašizmom prije punih 75 godina ne bi bilo“, poručili su u četvrtak iz Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH)

Ističu da Savez “s gnušanjem odbacuje i najenergičnije osuđuje kampanju što se, očito orkestrirana iz jednoga centra, vodi protiv predsjednika Republike, Zorana Milanovića, a u povodu izjave što ju je dao nakon polaganja vijenca u Jasenovcu“.

Ustvrdili su kako „nesuvisla graja što se digla na desnom i krajnje desnom kraju političkog spektra Hrvatske“ pokazuje da “tamo nema ljudi kojima je stalo do demokratske Hrvatske i njezine budućnosti “onakve za koju se zauzima predsjednik Milanović.

Vezano uz izjavu Milanovića koji je u Jasenovcu za HOS-ovu ploču s uklesanim “ustaškim” pozdravom rekao da to treba maknuti i negdje baciti, jer to nema veze s Domovinskim ratom, Savez je naveo da je Milanović, uzme li se njegova izjava u cjelini rekao upravo ono što je trebalo reći.

“Antifašisti” zaključuju kako u inzistiranju Milanovića da se hrvatski javni prostor “dekontaminira od svih natruha ustaštva”, a pozdrav “Za dom – spremni” “nedvojbeno je jedna od najizražnijih, nema ni traga bilo kakvom nepoštivanja bilo kojega palog branitelja, pa ni onih iz redova HOS-a”.

No, nesuvislim bukačima treba očito još jednom, valjda stoti puta, ponoviti neke notorne i neporecive činjenice. HOS je, za razliku od Zbora narodne garde, bio nelegalna, stranačka vojna postrojba. Ukinuta je odlukom predsjednika Tuđmana, a njezini su pripadnici uključeni u ZNG“, priopćili su “antifašisti“.

Ustvrdili su da od 1992. HOS ne postoji, dok je pozdrav “Za dom – spremni” u Hrvatskoj bio u upotrebi samo i jedino u vrijeme ustaške strahovlade čijim su se žrtvama, kako je danas kažu očito, licemjerno jučer poklonili i neki koji sada prednjače u hajci na predsjednika Milanovića.

Poručuju da taj pozdrav treba jednom za svagda prognati iz javnoga prostora u Hrvatskoj, što znači da ga jednoznačno i bez ikakvih “ali” treba zakonom zabraniti, a njegovu upotrebu sankcionirati.

Za svakog tko ga upotrebljava, ili ga je tijekom Domovinskog rata upotrebljavao (a to je bila uvjerljiva manjina) smatraju da glorificira, svjesni ili ne ustašku para-državu NDH i pretvara cijeli hrvatski narod u taoca zločinačke skupine koja je u četiri godine Drugoga svjetskog rata počinila grozne zločina. (Hina)

Marko Ljubić: Hrvatsku će antifašisti spasiti od coronavirusa

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Zastrašujuće uvrede i prijetnje kardinalu u Sarajevu

Objavljeno

na

Objavio

Na prosvjedu protiv održavanja svete mise u sarajevskoj Katedrali za žrtve Bleiburga i križnih puteva jedan muškarac je preko razglasa huškao okupljene na kardinala Puljića uvredljivo ga nazivajući svinjom te najavio da će se “nešto desiti za par dana” jer, kako kaže, “nismo ludi – danas se neće ništa desiti”, javlja reporterka Hrvatskog Medijskog Servisa iz Sarajeva.

„Sramite se svi policajci, vi ste novi fašisti. Sram vas bilo koga čuvate, Naši roditelji su školovani partizanskom krvlju i ova je država u AVNOJ-evskim granicama, zahvaljujući partizanima i njena državotvornost”, rekao je muškarac s istaknutom petokrakom obraćajući se okupljenima na prosvjedu.

Optužio je vlasti jer “čuvaju svinju”, dodajući da je kardinal Puljić od danas persona non grata najavivši da će se “nešto desiti”.

-Čuvate svinju jednu, on je od danas persona non grata, nepoželjan. Neće se danas ništa desiti, ali će se desiti za par dana, garantujem vam. Ništa se danas neće desiti, nismo ludi; nismo ludi, al’ ćete popustit, kazao je spomenuti muškarac okupljenima koji su mahom isticali totalitarne komunističke simbole, ali i simbole tzv. Armije BiH.

Kratko obraćanje završio je s još jednom neizravnom prijetnjom.

-Vi čuvate svinje na vlasti ove gore i njima će vrlo brzo kraj doć’, vrlo brzo, a onda ćemo vidjeti na čiju ćete stranu stat’. Ulizice jedne sram vas bilo, kazao je muškarac na prosvjedu protiv održavanja svete mise u sarajevskoj Katedrali, prenosi HMS. Pogledajte video.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Nebuloze

Sramotna kampanja Bošnjačkih glumaca

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački glumci i redatelji; Haris Pašović, Pjer Žalica, Ermin Bravo, Senad Bašić, Jasna Žalica, Jasna Diklić i drugi snimili su video pod nazivom “Neće proći”, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Kako se navodi video je upućen svima koji “pokušavaju rehabilitirati ustaške zločine u Sarajevu”. Još samo da su naveli tko to pokušava rehabilirati ustaške zločine.

Očito je kako su se bošnjački glumci i redatelji ovim videom uključili u sramotnu kampanju protiv Katoličke crkve i služenja mise zadušnice za desetine tisuća ubijenih na Bleiburgu i križnim putevima, bez suđenja i dokazane krivnje, od strane komunističke partizanske vojske, što se u bošnjačkoj javnosti očito želi prikazati kao rehabilitacija ustaških zločina. Sramotno komentirao je portal HMS.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari