Connect with us

Politika

Sabor: Aktualno prijepodnevno počelo opomenama zastupnicima

Objavljeno

-

HINA

Već na samom početku aktualnog prijepodneva u srijedu je predsjednik Hvatskog sabora Gordan Jandroković podijelio niz opomena zbog zloupotrebe instituta povrede Poslovnika, oduzeo je riječ Miri Bulju (Most), a nezavisnu Karolinu Vidović Krišto udaljio sa sjednice.

Ovaj aktualan sat je besmislen jer u Saboru jedino treba raspravljati o neviđenoj pljački Ine i ostavci Vlade i raspuštanju Sabora, rekao je na početku sjednice Bulj, pozivajući se na povredu Poslovnika.

Nezavisna Karolina Vidović Krišto optužila je pak Vladu i predsjednika Sabora da su odgovorni za pljačku u Ini.

Kazala je da je prošle godine podnijela dokaze koji pokazuju da je Danijel Žamboki, bivši predsjednik Upravnog vijeća HERA-e, krivotvorio svoj životopis.

„Asistirala mu je Vlada i time omogućila da Žamboki upravlja HERA-om te da se opljačka milijarda kuna iz Ine”, kazala je Vidović Krišto optuživši također Jandrokovića da je štiteći „krivotvoritelja” Žambokija i osobno odgovoran za pljačku.

To nije povreda Poslovnika već politički govor, poručio je Jandroković zastupnicima podijelivši opomene, potom Bulju oduzeo riječ, a Vidović Krišto izrekao mjeru udaljenja sa sjednice.

Vidović Krišto najavila  je žalbu Odboru za Ustav poručivši Jandrokoviću da će završiti kao Ivo Sanader i da “ovo nije Sjevera Koreja već Hrvatska”.

„Odradili ste svoju predstavu, sigurno ćete biti u medijima, čestitam Vam na tome”, odvratio joj je Jandroković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari