Connect with us

Politika

Sabor: DP i i Most podržali prosvjednike na Trgu sv. Marka

Objavljeno

-

Foto: Hina

Zastupnici Mosta i Domovinskog pokreta podržali su u srijedu sa saborske govornice prosvjednike koji su se u srijedu okupili na Trgu sv. Marka kako bi izrazili nezadovoljstvo izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a o kojima odlučuje danas Sabor.

Marin Miletić (Klub zastupnika Mosta) u slobodnom govoru pozdravio je građane koji prosvjeduju na Trgu Sv. Marka, „koji se bore za svoju djecu i našu budućnost”, kao i političare „koji su stali u obranu slobode i temeljnih ljudskih prava”, iz Domovinskog pokreta, Hrvatskih suverenista, Karolinu Vidović Kišto, Mislava Kolakušića, Zorana Milanovića, Daria Zurovca.

„Moraš ići kontra struje za svoja uvjerenja, do izvora, ne osvrtati se”, istaknuo je Miletić te pozvao građane da potpišu za referendum protiv covid-potvrda.

Tvrdi da zakon koji se mijenja uvodi mogućnost uvođenja covid-potvrda svugdje. “Narod ne želi dvostruke kriterije, da se u crkve i trgovačke centre i kockarnice može bez potvrda, a ne može u poštu i Finu”, kazao je Miletić poručivši kako će doći će vrijeme kada će se pitati gdje si bio 2021.

I Stephen Nikola Bartulica u ime Kluba zastupnika Domovinskog pokreta pozdravio je okupljene prosvjednike.

„Imaju pravo biti zabrinuti”, kazao je Bartulica navodeći kako se razmišlja o covid potvrdama i za djecu.

„U jednoj analizi preko 30 milijuna ljudi koji su bili zaraženi preko 40 posto je prošlo bez simptoma i s takozvanim mjerama nemoguće je suzbiti nešto što se širi na taj način”, rekao je Bartulica.

Zastupnica Kluba HSS-a i Radničke fronte Katarina Peović s govornice upozorila je pak na loše uvjete agencijskih radnika koje u Hrvatskim šumama angažira tvrtka Certus zapošljavanje d.o.o.
„Ti radnici u agenciji Certus rade za bijedne plaće u u bruto iznosu od 5668 kuna, ali im poslodavac i tu bijednu plaću umanjuje za one dane kada pada kiša, njihova egzistencija ovisi o tome je li suho vrijeme ili vani pada kiša”, kazala je Peović najavivši da će protiv Certusa podnijeti kaznenu i prekršajnu prijavu.

Anka Mrak Taritaš (Klub zastupnika Centra i GLAS-a) još jednom je ukazala na „sramotu” obnove nakon potresa. „Od zagrebačkog potresa prošao je 21 mjesec, a od onog na Banovini malo manje od godine dana i u tome vremenu nije se dogodilo ama baš ništa”, rekla je.

“Umjesto nabave kemijskih olovaka i blokova, USB-ova, kišobrana, kabanica i platnenih vrećica za promociju obnove, trebalo bi nabaviti plastične vrećice koje bi s kabanicama i kišobranima mogle poslužiti ljudima koji drugu godinu žive u kontejnerima koji prokišnjavaju”,  kazala je zastupnica. (Hina)

Prosvjed na Trgu svetog Marka zbog COVID potvrda

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari