Connect with us

Politika

Sabor: Glasanje o Anušiću obilježeno vulgarnim i seksističkim izjavama

Objavljeno

-

Glasovanje o novom ministru obrane Ivanu Anušiću obilježeno je u četvrtak vulgarnim izrazima, seksističkim izjavama i uvredama na osobnoj razini vladajućih i oporbe.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zatraživši stanku uoči glasovanja osvrnuo se na brojne informacije koje ukazuju na zataškavanja u slučaju prometne nesreće bivšeg ministra obrane Marija Banožića. “Opet imamo situaciju koja dovodi u pitanje funkcioniranje naše države”, rekao je.

Grbin: Anušiću treba odati godišnju nagradu za skidanje gaća

Grbin je također izrazio nadu da su u slučaju Ivana Anušića “filtri i radari” premijera Andreja Plenkovića bili bolje “kalibrirani i namješteni”, podsjetivši da je Banožić 23. ministar koji je otišao iz njegove Vlade.

“A njemu (Anušiću) treba odati godišnju nagradu za skidanje gaća jer način na koji se poklonio kako bi promijenio svoje mišljenje o kriminalu u HEP-u je čak i za hrvatske političke pojmove spektakularan. Do jučer je predsjednik Uprave HEP-a zbog svojih marifetluka morao otići a jučer za jednu poziciju sve je objašnjeno i prihvaćeno ”, kazao je Grbin.

“Vi padate sve dublje i dublje”, reagirao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ocijenivši takve izričaje neprimjerenim.

Josip Đakić (HDZ) uzvratio je Grbinu da su “njegove gaće najprljavije u ovom Saboru i može ih staviti na štrik koji je najavio umirovljenicima i može se sramiti jer do danas nije vratio 50 tisuća kuna koje je bespravno uzeo”.

Peović: Anušić ne ulijeva povjerenje jer je rekao da žena ne može braniti zemlju

Zastupnica Radničke fronte Katarina Peović ocijenila je pak da Anušić ne ulijeva povjerenje jer je rekao da žena ne može braniti zemlju, da pred kamerama ne misli govoriti istinu, te da se stvari trebaju rješavati u kući.

“No, ono što je najvažnije, rekao je da treba povećati iznos za obranu, s čime se nikako ne slažem”, rekla je.

I njoj je uzvratio Đakić. “Da je vaš bivši muž koristio borilačke vještine kao obranu od vas, sigurno ne bi prošao kako je prošao”, kazao je.

Goran Ivanović (HDZ) pitao je Peović iz kojeg konteksta je izvukla da je budući ministar rekao da ima nešto protiv žena. “On je ispao veliki džentlmen i muškarac i rekao je da bi prije svake žene otišao u rat kako bi spasio nju”, istaknuo je .

Arsen Bauk (SDP) ocijenio je da je Đakić svojim izjavama o obitelji Peović povrijedio Etički kodeks, a Domagoj Hajduković (Socjaldemokrati) da je riječ o seksizmu i primitivizmu najgore vrste.

“Ako ćemo pričati o muškarčinama i ministrima obrane pa jedna žena Željka Antunović je bila veća ministrica nego sve te vaše muškarčine, nisu joj ni do štikle”, poručio je Hajduković.

Orešković: Frontalni sudar dvije Hrvatske

Prva je sa seksizmom krenula Peović, uzvratila je Marija Jelkovac (HDZ) na što je Peović kazala da s tezama da je žena sama kriva za napad na nju treba napokon prestati, pogotovo u Hrvatskom saboru.

Dalija Orešković (SSIP) smatra da je s jučerašnje sjednice Odbora za obranu na kojoj je saslušan Anušić poslana poruka svim mladima da svoje znanje i stručnost koje steknu tijekom školovanja upotrijebe u nekim drugim državama svijeta.

“Imamo smjenu ministara nakon frontalnog sudara dvije Hrvatske, jednu predstavlja čovjek koji je bahat, ohol i kvaran a druga je ona radišna koja gine na put do posla”, ustvrdila je Orešković.

(Hina)

Hrvatski sabor potvrdio Ivana Anušića za ministra obrane

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas