Connect with us

Politika

Sabor odbio izvješće pučke pravobraniteljice!

Objavljeno

on

Saborska većina odbila je izvješće o radu pučke pravobraniteljice u 2015., uz prosvjed zastupnika nacionalnih manjina Furia Radina i Milorada Pupovca, koji su su zatražili stanku, ocijenivši ‘nečuvenim’ odbijanje izvješća pravobraniteljice, no predsjednik Sabora Željko Reiner nije udovoljio njihovu zahtjevu.

[ad id=”93788″]

“Nečuveno je da u Saboru padne izvješće pučke pravobraniteljice, tražim stanku”, rekao je Furio Radin, nakon što je elektronički sustav pokazao da je izvješće podržalo 43 zastupnika, a odbacilo njih 63, dok je četvero zastupnika ostalo suzdržano.

Stanku je potom zatražio i Pupovac, podsjetivši Reinera da je potpredsjednik Ivan Tepeš (HSP AS) nedavno odobrio stanku usred rasprave na zahtjev stranačkog kolege Pere Ćorića.

“Nakon ovakvog ishoda glasovanja, Sabor mora napraviti stanku”, rekao je Pupovac, no Reiner je ustrajao u stavu da se stanka ne može odrediti svaki put kada je netko od zastupnika nezadovoljan raspravom ili ishodom glasovanja.

“Kad bismo tako postupali, napravili bismo od ovog parlamenta ono što sigurno ne želimo”, kazao je Reiner.

Nezadovoljni Radin novinarima je kazao kako je do sada u Saboru palo samo jedno izvješće.

“Bilo je to sredinom 90-tih godina, iz jednostavnog razloga što pravobranitelj nije imao nikakav rad iza sebe. Dapače, imao je samo iza sebe izvješće o jednom napadu, jednoj političkoj stranci, od 40 stranica. Zato, svi su se složili da nije radio ništa pa da ga treba zamijeniti, ali ne zbog kritičkog mišljenja. Ovo je katastrofa”, ocijenio je Radin.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari