Connect with us

Hrvatska

Sabor potvrdio Tomu Medveda za ministra branitelja

Objavljeno

on

Hrvatski sabor je s 88 glasova ‘za’  i 30 ‘protiv’ potvrdio Tomu Medveda ministra branitelja. Suzdržano je bilo 15 zastupnika. Iako su Medveda poduprli u Odboru za ratne veterane – zastupnici SDP-a glasovali su protiv. Medved je prisegnuo pred zastupnicima, prenosi HRT

[ad id=”93788″]

Ivica Čutura, član HDZ-ovog Odbora za nacionalnu sigurnost, potvrdio je da su reakcije branitelja na ovaj prijedlog izuzetno pozitivne. Gospodin Medved je od običnog vojnika došao do čina generala i uživa veliko poštovanje braniteljske zajednice, rekao je Čutura gostujući u HRT-ovoj emisiji Studio 4 te dodao kako ne sumnja da će novi ministar znati riješiti trenutno najveći problem hrvatskih branitelja, a to je narušeno dostojanstvo.

Tomo Medved je sudionik Domovinskog rata, prvostupnik ekonomije i školovani časnik. Rođen je 1968. u Cetingradu, a u Domovinskom ratu sudjelovao je duže od pet godina, nakon čega je nastavio vojnu karijeru. Još se 1990. dobrovoljno javio u postrojbu Jedinice za posebne namjene MUP-a Rakitje, godinu kasnije zapovijeda satnijom, a od 1993. do 1994. načelnik je stožera 1. gardijske brigade. Po završetku Domovinskog rata nastavio je vojnu karijeru.

Prvostupnik je ekonomije i školovani časnik, koji je završio Zapovjedno-stožernu školu Blago Zadro i Ratnu školu Ban Josip Jelačić. Ulaskom Hrvatske u NATO savez 2009. promaknut je u čin brigadnog generala, a 2011. umirovljen je na vlastiti zahtjev. Predsjednik je Udruge veterana Tigrova i član HDZ-ova Odbora za branitelje. Odlikovan je Redom hrvatskog trolista, Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom hrvatskog križa, spomenicom Domovinske zahvalnosti za pet i 10 godina, te medaljom “Ljeto 95”.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari