Connect with us

Vijesti

Sabor: Za potpredsjednike iz redova oporbe izabrani Glasovac i Hajdaš Dončić

Objavljeno

-

Hina

Hrvatski sabor u petak je za dvoje potpredsjednika Sabora iz redova oporbe izabrao SDP-ove Sabinu Glasovac i Sinišu Hajdaš Dončića, čime je popunjeno svih pet potpredsjedničkih mjesta.

Za Glasovac i Hajdaš Dončića kao potpredsjednike Sabora zastupnici su glasali jednoglasno, sa 135 glasova ‘za’. Glasovac je bila potpredsjednica Sabora i u prošlom sazivu.

Na konstituirajućoj sjednici prošlog tjedna za potpredsjednike Sabora iz redova vladajuće većine izabrani su Željko Reiner (HDZ), Ivan Penava (DP) i zastupnik talijanske manjine Furio Radin.

Sabina Glasovac je rođena 1978. u Našicama, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru te time stekla zvanje profesorice njemačkog i engleskog jezika i književnosti. Ima bogato političko iskustvo, bila je vijećnica u Skupštini Zadarske županije i Gradskom vijeću Grada Zadra, savjetnica i pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta. U Hrvatski sabor izabrana je na parlamentarnim izborima 2015. godine, obnašala je niz dužnosti u saborskim odborima, a 2020. godine izabrana i na dužnost potpredsjednice Hrvatskoga sabora.

Siniša Hajdaš Dončić rođen je 1974. u Zaboku. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a doktorat u području društvenih znanosti polje ekonomije stekao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Od 2002. do 2006. bio je pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam i komunalne djelatnosti Krapinsko-zagorske županije, 2006. godine dolazi na mjesto direktora Zagorske razvojne agencije, a 2009. izabran je za župana Krapinsko-zagorske županije. Od 2012. do 2016. obnašao je dužnost ministra pomorstva, prometa i infrastrukture. Saborski zastupnik je od 2016. godine.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas