Connect with us

Politika

Saborska oporba: Krijete cjeloviti Plan, kao zmija noge!

Objavljeno

on

Saborska oporba u srijedu je, prije nego ga je premijer predstavio, žestoko napala Nacionalni plan oporavka i otpornosti do 2026., odnosno činjenicu da su dobili samo informaciju o sažetku Plana te su poručili kako vlada krije plan kao zmije noge.

Stigao nam je sažetak od 80-ak stranica cjelovitog dokumenta koji navodno postoji i ima oko 700 stranica, kazala je Vesna Vučemilović (DP), pitajući se o čemu će zastupnici danas raspravljati.

“Ako imate dokument, pokažite ga, zašto ga krijete kao zmija noge”, pozvala je zastupnica Vladu.

I Tomislav Tomašević (ZLB) kritizira na istu temu.

“Tvrdite da dokument postoji, ali iz nekog razloga ste nam dali samo sažetak, ispada da je Plan najveća državna tajna, toliko tajna da ga ni zastupnici ne mogu dobiti, navodno zato jer ne vole Hrvatsku toliko, kao HDZ”, rekao je Tomašević.

Predrag Štromar (HNS), međutim, u skraćenom dokumentu ne vidi nikakav problem. “Svatko pametan može iz njega iščitati u kojem smjeru želimo ići”, odgovorio je kolegama.

Premijer Andrej Plenković otklonio je oporbene kritike.

“Nacionalni plan, koji će biti „fuzioniran“ s Nacionalnim programom reformi akt je koji usvaja Vlada, a ne Sabor, a u dokument od 80 strana pokriva sve bitno, kazao je i pozvao svog savjetnika Zvonimira Savića da zastupnicima pokaže cjeloviti dokument.

Zvonko, pokažite veliki dokument!

Zvonko, pokažite veliki dokument za koji zastupnici misle da ga krijemo kao zmija noge, pozva ga je.

„Evo ga, to je bucmasti papir tamo“, rekao je pokazujući prema mjestu gdje je Savić sjedio zaradivši pritom pljesak.

Marija Selak Raspudić (Most) dala je pet konkretnih prijedloga za poboljšanje dokumenta, odnosno navela što u njemu nedostaje.

Nedostaje uključivanje prerađivačke industrije, ravnopravnost spolova u svim segmentima, nema ni riječi o zaštiti žena od nasilja i skloništima, ne spominje se elektroničko glasovanje, navela je. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari