Connect with us

Politika

Saborska oporba: Što želimo čuti od premijera

Objavljeno

-

Foto: Hina

Saborska oporba u srijedu je, prije nego je usmeno podnio Godišnje izvješće o radu Vlade, poručila premijeru Andreju Plenkoviću što bi od njega željela čuti, a iz HDZ-a pak poručuju kako je Vlada u prošloj, izazovnoj godini, ispunila svoje obveze.

Pozivam premijera da govori istinu, da se bori za budućnost naroda, a ne za vlastitu, poručio je Božo Petrov (Most) koji prognozira kako će premijer govoriti da je u Hrvatskoj gotovo sve ružičasto, što, kaže, ne odgovara stvarnosti.

Većina građana treba biti profesor Baltazar da bi preživjela mjesec i obrazovala svoju djecu, većina osjeća nepravednost, borili su se za ovu zemlju iz koje njihova djeca trebaju otići jer nemaju iste prilike, kazao je Petrov.

Hajduković: Hrvatima je omiljeni sport – triatlon

U zemlji, u kojoj je po riječima vladajućih fenomenalno živjeti, 23 posto osoba živi u riziku od siromaštva, 43 posto u obiteljima koje teško sklapaju kraj s krajem, kaže Domagoj Hajduković (Klub socijaldemokrata) i konstatira kako je Hrvatima najdraži sport triatlon: dizanje kredita, preskakanje rata i plivanje u dugovima!.

I Peđa Grbin (SDP) prognozira da će premijerovo Izvješće ići u smjeru prikazivanja stanja onakvim kako bi iz HDZ-a željeli da je.

Ali, to je daleko od istine, kaže zastupnik i upozorava kako Hrvatska danas ima 4. 500 zaraženih, a od Vlade i  premijera se nisu čule  konkretne mjere kako ćemo se s time suočiti

Tražim od premijera da danas dade konkretni sukus mjera koje ćemo uvesti kako bi se 4. val pandemije zaustavio, rekao je Grbin.

Zastrašujući su današnji podaci o broju zaraženih i umrlih od covida, dodaje i Urša Raukar (ZLB) koja Vladu proziva zbog kašnjenja obnove.

Marijan Pavliček (HS) poziva premijera da izdvoji minutu i potpiše inicijativu Suverenista za zaštitu hrvatske kune. Hrvatska je osam godina punopravna članica EU, no po pokazateljima smo i dalje na začelju EU, a to govori da nismo spremni za ulazak u eurozonu, kazao je zastupnik.

Mlinarić: Što je se nestalima, ratnom odštetom?

Stipo Mlinarić (DP) nada se da će premijer reći nešto o temi nestalih. Za majke, koje 30 godina traže svoju djecu, to je tema broj jedan, volio bih da se premijer izjasni što je s tužbama logoraša prema Srbiji, što s ratnom odštetom, opljačkanim kulturnim blagom.

Branko Bačić (HDZ) hvali Vladino djelovanje u krizi izazvanoj covidom, najizazovnijoj krizi nakon Domovinskog rata.

Zahvaljujući mjerama Vlade i Stožera osigurali smo uvjete za najuspješniju turističku sezonu na Mediteranu, sa 18 milijardi kuna potpora sačuvana su radna mjesta, rast BDP-a premašit će 8 posto, kazao je Bačić i naglasio kako sve to govori da je Vlada ispunila svoju obvezu u ovim izazovnim vremenima. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari