Saborski odbor razriješio Mirjanu Rakić, imenovao Anitu Malenicu

2

Saborski Odbor za medije u četvrtak je glasovima članova iz parlamentarne većine utvrdio prijedlog odluke o razrješenju četiri od pet članova Nadzornog odbora HRT-a, te utvrdio tekst natječaja za izbor četiri nova člana.

Članstva u NO razriješeni su Anja Šovagović Despot, Katarina Bakija, Miroslav Grgić i Šenol Selimović. Peti član NO predstavnik je HRT-ovih zaposlenika.

Odbor je predložio Saboru da Mirjanu Rakić, na njezin zahtjev, razriješi dužnosti predsjednice Vijeća za elektroničke medije (VEM), a Vesnu Roller dužnosti članice Vijeća zbog isteka mandata.

Predložio je i da za predsjednika VEM-a imenuje Damira Hajduka, a za članove Davora Marića, Vanju Gavrana i Anitu Malenicu.

Imenovanju Malenice žestoko se protivio SDP, argumentirajući to ‘osudom’ koju joj je, zbog širenja govora mržnje 2001. izreklo Vijeće časti HND-a.

‘Završni udarac vladajućih’ – udarili po onima koji su razotkrili kriminal!

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Da nije sama odlučila da joj je dosta, po drugu Plenkoviću, iznosili bi je tek u lijesu! Mislim da je A.Malenica dobar izbor, uostalom, vidjeti ćemo hoće li se oduprijeti raznim političkim pritiscima?

  • Istina

    Ono što mi najviše ide na živce je to što SDP optužuje nekoga za govor mržnje. Većih mrzitelja od komunmista ljudski rod ne pamti. Kurva o poštenju, a komunisti o ljubavi.