Connect with us

Politika

Saborski zastupnici HDZ-a: Možemo! je nesposoban i prebacuje odgovornost

Objavljeno

-

Foto: Hina

Saborski zastupnici HDZ-a poručili su u srijedu da su članovi Možemo! nesposobni i prebacuju odgovornost za odlagalište otpada Jakuševec na druge, potaknuti izlaganjem Sandre Benčić u Saboru da dio odgovornosti za stanje gospodarenja otpadom u Hrvatskoj leži i na HDZ-u.

‘HDZ ne vidi nikakvu odgovornost u činjenici da imamo strategiju gospodarenja otpadom iz 2005., da je od planiranih 20-ak centara za gospodarenjem otpadom napravljeno samo tri, da je Vlada premijera Andreja Plenkovića dobila više od 20 opomena EU zbog sustava gospodarenja otpadom’, rekla je Benčić (Možemo!) u slobodnom govoru, navodeći što se 20 godina nije napravilo.

Na te tvrdnje reagirala je HDZ-ova zastupnica Danica Baričević.

„Dokle će vam za sve vaše nesposobnosti i greške biti kriv HDZ, mislim da je vrijeme da promijenite PR agenciju jer su vas građani Zagreba prokužili, prevarili ste ih, a sada molite pomoć premijera Plenkovića da vam riješi situaciju”, naglasila je Baričević (HDZ).

Njezin stranački kolega Goran Ivanović rekao je da u tri i pol godine u Saboru nije čuo takvo „kupanje i pranje”.

„Da Benčić traži odgovornost u svemu osim u vlastitoj nesposobnosti, to je nešto fenomenalno, presedan u ovom sazivu Hrvatskog sabora”, dodao je.

„Gospođo Benčić, ne samo da ste podkapacitirani i nesposobni, nego ste i izrazito besramni”, dodala je HDZ-ova Majda Burić, rekavši kako je ‘odgovornost za tragediju na Jakuševcu jedino na gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću i stranci Možemo!’.

U odronu otpada na odlagalištu Jakuševcu u ponedjeljak, jedan je radnik gradske Čistoće teško ozlijeđen i amputirana mu je ruka.

„Preuzmite već jednom odgovornost i nemojte tražiti krivce negdje drugdje, može vas biti sve skupa sram”, poručila je Burić zastupnicima Možemo!.

„Samo vi možete biti, da ne kažem koja vrsta životinjska, koja bi se na takvoj vrsti katastrofe naslađivala. To je jednako kao da ja kažem da je HDZ isključivo odgovoran za tragediju u Osijeku”, uzvratila joj je Benčić.

U raspravu se uključila i Anka Mrak Taritaš (GLAS) kazavši da stručni posao nije PR, da tema otpada nije od jučer te da je sada došlo na naplatu ono što se nije odradilo, što se Jakuševec nije sanirao 2012., 2015. i 2018. godine.

‘Spominjanje stručnog posla i Možemo! ne ide jedno s drugim, to je paradoks’, konstatirao je Jure Brkan (HDZ). Dodao je kako bi bilo najbolje za Možemovce, pošto ne mogu riješiti Jakuševec, da kupe 50 kilograma boje i farbaju asfalte. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas