Connect with us

Hrvatska

Saboru ponuđeno da se preseli na Jordanovac ili u Buzin

Objavljeno

-

Foto: Hina

Jordanovac i Buzin, dvije su lokacije ponuđene Hrvatskom saboru za preseljenje dok se bude obnavljala njegova potresom oštećena zgrada, priopćeno je u srijedu iz Hrvatskog sabora.

Objekt na Jordanovcu 110, Saboru je ponudio Kolegij Družbe Isusove, a onaj na lokaciji Buzinski krči 7A, tvrtka City Island d.o.o. iz Dugog Sela, odnosno Rugvice.

Da su na neobvezujući javni poziv pristigle te dvije ponude utvrdilo je u utorak saborsko Povjerenstvo za raspisivanje i provedbu javnog poziva radi odabira poslovnog prostora za smještaj zastupnika i zaposlenika Stručne službe Sabora za vrijeme rekonstrukcije i obnove saborske zgrade.

Pojedinosti o ponudama, iz Sabora nisu iznosili.

Najavili su tek da će Povjerenstvo u idućem koraku analizirati zaprimljenu dokumentaciju te će temeljem svoje ocjene saborskom Predsjedništvu predložiti donošenje odluke o odabiru zamjenske lokacije za rad Sabora za vrijeme trajanja konstrukcijske i cjelovite obnove zgrade na Trgu svetog Marka.

Sabor za zakup traži poslovni prostor od najmanje 7.000 metara četvornih, prostor mora biti na području Zagreba, a plan je da se zakupi na tri godine, uz mogućnost produženja.

Prostor treba imati dvoranu za održavanje plenarne sjednice, minimalno šest dvorana za sjednica odbora, prostore uredske namjene i one za odlaganje uredskog materijala, prostor za ugostiteljske usluge, sanitarne čvorove, parking za službena vozila, vanjski perimetar oko zgrade i sl.

Prostor u koji bi se Sabor preselio treba biti spreman za useljenje i opremljen svom potrebnom infrastrukturom.

Sabor bi prihvatio i nedovršeni prostor uz obvezu ponuditelja da ga uredi i opremi potrebnom infrastrukturom prema zahtjevu Sabora.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas