Connect with us

Pregled

SAD čestitale Hrvatskoj: Vaša predanost NATO-u proširila je mir u regiji

Objavljeno

-

Predanost Hrvatske NATO-u tijekom posljednjih deset godina značajno je proširila mir i prosperitet u cijeloj regiji, Europi i svijetu i pohvaljujemo hrvatsku vladu na izvrsnoj vojnoj suradnji, objavili su danas iz veleposlanstva Sjedinjenih Država u Hrvatskoj povodom 10. godišnjice članstva u NATO-u.

Na današnji dan prije deset godina Hrvatska se pridružila NATO-u. Od tada Hrvatska čvrsto preuzima obaveze članstva na više frontova. Naši vojnici služe rame uz rame u Afganistanu, Poljskoj i Kosovu. Doprinosi Hrvatske međunarodnoj sigurnosti nisu ograničeni samo na NATO.

Na primjer, Hrvatska je nedavno značajno doprinijela mirovnoj misiji UN-a u Libanonu. Nastavit ćemo biti partneri u misijama NATO-a kao što su “Ojačana prednja prisutnost” na Baltiku i “Odlučna potpora” u Afganistanu te pohvaljujemo hrvatsku vladu na izvrsnoj vojnoj suradnji. NATO je danas jak zbog zajedničkih vrijednosti koje dijele Hrvatska, Sjedinjene Države i ostale članice – poručuju iz veleposlanstva, prenosi Večernji list

Hrvatska se iz vlastite teške povijesti devedesetih godina prošlog stoljeća pojavila kao stvarni doprinositelj regionalnoj stabilnosti i međunarodnoj sigurnosti, dodaju.

– Predanost Hrvatske Savezu tijekom posljednjih deset godina značajno je proširila mir i prosperitet u cijeloj regiji, Europi i svijetu – kažu i zaključuju: – Zadovoljstvo nam je proslaviti ovu važnu točku u povijesti Hrvatske i NATO-a.

 

Jan Ivanjek: NATO se često upotrebljavao kao izlika za smanjivanje sposobnosti izdvajanja za vojsku

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas