Connect with us

Komentar

Sad ili nikada u Trilju novcem poreznih obveznika!?

Objavljeno

-

Tri stoljeća nakon što su zahvaljujući snažnom jedinstvu Hrvati porazili Turke kod Imotskog, obilježavanje tog događaja u Sinju godinama se koristi kako bi bilo vidljivo naše nacionalno nejedinstvo. Oni koji se najglasnije zaklinju u hrvatstvo jednu od najvećih hrvatskih tradicija koriste za sitne politikantske potrebe i time naše nacionalno dostojanstvo bacaju u blato i baruštinu iz koje dopire smrad osobnih interesa.

Ovogodišnji „koncert“ jednog od predsjedničkih kandidata kojeg financira grad Trilj, a pokrovitelj mu je i jedna od braniteljskih udruga čiji čelnik je nedavno bjesnio na šefa HDZ-a što s ministarske pozicije smjenjuje njegovog miljenika, nije nimalo slučajno zakazan baš nakon završetka Alke u petnaestak kilometara udaljenom Sinju.

Normalan čovjek se mora zapitati kakav koncert održava čovjek koji je javno objavio svoju kandidaturu za predsjednika Republike. Misli li nam on tako podvaljivati kukavičja jaja ako ga Hrvati izaberu? Zašto stvari ne nazove pravim imenom i ne kaže pošteno kako drži predizborni skup, ciljano u susjedstvu Alke da mu dođe što više ljudi. Ne mora on na tom skupu govoriti. Može pjevati kao što pjeva i na koncertu, ali neka bude dosljedan i stvari nazove pravim imenom, jer ovako kad nam se kao kandidat nudi s figom u džepu ne ostavlja baš najbolji dojam. Doduše, moglo bi se reći da je ovo cijeli paket onih koji drže figu u džepu.

Kao što smo rekli, organizator koncerta je grad Trilj. Gradonačelnik Trilja je član HDZ-a i saborski zastupnik HDZ-a Ivan Šipić. Njegova stranka, HDZ kojeg se on nije odrekao, a to bi značilo i da prihvaća odluke čelništva stranke, odlučila je da je Kolinda Grabar Kitarović kandidatkinja za predsjednicu Republike. Šipić financira predizborni skup njezinog protukandidata.

Treba li ga nakon tog poteza Plenković udaljiti iz HDZ-a? Naravno da ne ne jer kreatori ovakvih političkih igrica baš to su i očekivali. Bio bi to početak unutarstranačke pobune u Dalmaciji, što pučisti u HDZ-u već dugo priželjkuju. Split je malo udaljeniji od Trilja. Thompson će pjevati na Rivi, Škoro u Trilju, a čelništvo države na kninskoj Tvrđavi će u isto vrijeme održati prijem za ratne zapovjednike. U Knin se dolazi samo s pozivnicama, a na ova dva događaja gdje tko želi. Uživajmo i gledajmo.

Ante Rašić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari