Connect with us

Komentar

Sad odjednom Pupovac ne broji krvna zrnca

Objavljeno

on

Politika dvostrukih mjerila

Brojenje krvnih zrnaca omiljeni je šport Milorada Pupovca, pa se nije susprezao činiti to ni za vrijeme posljednjega potresa, što su mnogi s pravom osudili. No zastupnika SDSS-a u medijima odjednom nema sada kada čitamo da je 71-godišnji Milorad A. u Pakracu bacio bombu na trojicu radnika HEP-a kad su mu došli isključiti struju. Sva su trojica radnika ranjena, a jedan je završio u bolnici u kritičnom stanju.

Sjetimo se samo riječkoga slučaja i golemih pritisaka kroz medije koje je Milorad Pupovac orkestrirao kada je u zatvoru završio Matko Škalamera. Tomu HGSS-ovcu, alpinistu i zaposleniku civilne zaštite u sastavu MUP-a bilo je presuđeno medijskim linčem po kratkom postupku zbog navodnoga zločina iz mržnje prema srpskom povratniku.

Na kraju se ispostavilo da se radilo o običnoj svađi oko javne površine koju je srpski povratnik prisvojio za svoj privatni parking. Štoviše, utvrdilo se da je srpski povratnik Dobrivoje Arsić već imao protiv sebe kaznenu prijavu zbog prijetnji nožem Mirku Miloševiću na riječkoj tržnici. Koliko je poznato, za tu kaznenu prijavu Arsić nije odgovarao, nego se nesmetano uputio u Republiku Srbiju.

„Dan prije incidenta u Uzdolju, u Viškovu, na parkiralištu ispred stambene zgrade napadnut je Dobrivoje Arsić. Rasprava je krenula oko parkirališta, a završila je na ‘majci četničkoj’. Dobio je šakom u prsa i završio u bolnici u predinfarktnom stanju“, ustvrdio je tada Pupovac na posebno sazvanoj konferenciji za medije.

„Ne bih htio da ova zemlja doživi isto iskustvo koje je doživio jedan pokušaj u 20. stoljeću da se stvori hrvatska država, a koji je kolabirao i doživio sramotan kraj jer je bio temeljen na mržnji i nasilju prema Srbima. Kako sada stvari idu, kako se dobar dio ljudi u ovoj državi, uključujući i one koji sjede s nama u Saboru, odnosi prema toj mogućnosti, ta mogućnost nije nerealna“, zaprijetio je tada Pupovac samomu opstanku Republike Hrvatske. No mi jako dobro znamo kako je završila NDH. Masovnim ubojstvima Hrvata bez suda, desetcima tisuća žrtava pobacanih u masovne grobnice u Sloveniji i Hrvatskoj.

Milorad Pupovac nije se oglasio ni neki dan, kada je državljanin Republike Srbije cjepanicom zatukao svoju partnericu do smrti u Zagorju. Srpski državljanin u Hrvatskoj je živio bez dokumenata, a policija je došla do njega samo zahvaljujući otisku prsta koji je dao u SUP-u još davne 1970. godine.

Ovakva dvostruka mjerila Milorada Pupovca i dijela medija neprestani su izvor napetosti i frustracija u hrvatskom društvu. Radi se o jednoj sustavnoj politici i vrsti specijalnoga rata, čime se sprječava da se o problemima u Republici Hrvatskoj imalo normalno razgovara. Tako je bilo za Jugoslavije, ali nije baš jasno zašto ista dvostruka mjerila vrijede i danas.

AA / HKV

Slučaj ‘Škalamera’ – klasični primjer asimetričnog rata protiv Republike Hrvatske

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari