Connect with us

Iz Svijeta

SAD poslao izvanrednu poruku svojim građanima u Rusiji: ‘Napustite zemlju!‘

Objavljeno

-

Foto: EPA

SAD je poručio svojim građanima da odmah napuste Rusiju zbog rata u Ukrajini i opasnosti da postanu žrtve proizvoljnog uhićenja ili uznemiravanja od strane ruskih agencija.

U priopćenju američkog veleposlanstva u Moskvi stoji:

– Državljani SAD-a koji borave ili putuju u Rusiji trebali bi odmah otići. Budite posebno oprezni zbog opasnosti od pritvaranja. Ne putujte u Rusiju, poručili su iz veleposlanstva.

SAD je više puta upozorio svoje građane da napuste Rusiju. Posljednje takvo javno upozorenje bilo je u rujnu, nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio djelomičnu mobilizaciju.

“Ruske sigurnosne službe uhitile su građane SAD-a na temelju lažnih optužbi, izdvojile su građane SAD-a u Rusiji radi pritvaranja i uznemiravanja, uskratile im pošten i transparentan tretman i osudile ih na tajnim suđenjima ili bez predočenja vjerodostojnih dokaza”, priopćilo je veleposlanstvo.

“Ruske vlasti samovoljno provode lokalne zakone protiv američkih vjerskih djelatnika i otvorile su upitne kaznene istrage protiv američkih građana uključenih u vjerske aktivnosti.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari