Connect with us

Naši u svijetu

SAD se bori sa snježnom olujom: Temperature padaju i do 25 stupnjeva

Objavljeno

-

Upozorenja stanovnicima na snazi su od Nove Engleske na sjeveru do gorja Apalači na jugu, objavio je nacionalni meteorološki centar, uključujući sva područja uz središnji Atlantik i vrlo prometni koridor I-95 koji povezuje velike gradove poput Washingtona, Philadelphije, New Yorka i Bostona.

Očekuje se da će temperature u polovici SAD-a biti 10 do 25 stupnjeva ispod prosjeka. Snažni vjetrovi pratit će snježnu oluju u Novoj Engleskoj gdje hladna fronta dobiva vlagu iz Atlanskog oceana, kažu stručnjaci.

[vsw id=”i1YjoFX-7aI” source=”youtube” width=”625″ height=”400″ autoplay=”no”]

Stotine tisuća saveznih službenika u Washingtonu ostale su prema preporuci u svojim domovima zbog, kažu prognostičari, očekivanog najvećeg nanosa snijega od 2011. kada je palo 12.7 centimetara. Zatvorene su i škole te ostali uredi, a Bijela kuća otkazala je redovitu konferenciju za novinare utorkom.

U susjednom Marylandu također su zatvoreni vladini uredi, a prometne vlasti obustavile su željeznički i autobusni promet. Zbog sniježne oluje otkazana je inauguracijska zabava novog republikanskog guvernera New Yerseya Chrisa Christiea na otoku Ellis u newyorškoj luci.

Ranije je zatvoren i dio škola u Sjevernoj Karolini, Connecticut je otkazao nastavu za srijedu, a sveučilište u Hartfordu, glavnom gradu te savezne države, ranije je poslalo studente kućama.

Metro-portal.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari