Pratite nas

BiH

SAD uvele su sankcije predsjedniku entiteta RS Miloradu Dodiku?

Objavljeno

na

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku

Sankcije podrazumijevaju zabranu putovanja u SAD Miloradu Dodiku i zamrzavanje imovine na teritoriju SAD-a, kao i u svim zemljama koje se budu pridružile sankcijama, prema pisanju Blica.

“Ne znam da li je informacija da sam stavljen na američku crnu listu točna, jer nijedan službeni dokument još nisam dobio. Ali, očekujem tako nešto”, naveo je Dodik.

Podsjetimo, SAD je nedavno odbio dati Dodiku diplomatsku vizu za put u Washington gdje je, kako tvrdi, trebao ići na inauguraciju Donalda Trumpa.

Poziv za inauguraciju, čini se, nikada nije dobio. Kad mu to nije uspjelo, Dodik je zatražio redovitu vizu, ali ni ona mu nije odobrena.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara diljem Hrvatske i BiH pale se lampaši

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Kamenjar.com

Četiristotinjak osnovnoškolaca iz Marije Bistrice odalo je počast Vukovaru na Kalvariji bistričkoga Svetišta. Riječ je o školskom projektu “I u mojoj školi živi Vukovar” koji se održava već osmu godinu.

Nakon predavanja Jasne Mihaljević – rođene Vukovarke i supruge hrvatskoga branitelja koji je preživio srpski logor te Svete mise, djeca su se u koloni sjećanja popela na Kalvariju, zapalila svijeće i poslala pozdrav Vukovarcima.

Svih ovih godina, u povodu Dana sjećanja, posebno je svečano i u zagrebačkoj Aveniji Vukovar, javlja HRT.

Također i u djelovima Bosne i Hercegovine obilježava se spomen na žrtve Vukovara, pa su svijeće upaljene u centru Širokog Brijega, Mostara i dr.

Obilježena žrtva Vukovara u BiH i 26. obljetnica Herceg Bosne

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari