Connect with us

BiH

Salihović i Puljić o sigurnosnom aspektu posjete pape Franje Bosni i Hercegovini

Objavljeno

on

kardinal puljić susret

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović razgovarao je s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem o sigurnosnom aspektu posjete pape Franje Sarajevu i Bosni i Hercegovini, te jačanje vladavine prava u interesu mira i prosperiteta bh. građana. Puljić je iskazao potporu Tužiteljstvu BiH u uspostavi vladavine prava. 

Tijekom posjete, glavni tužitelj upoznao je kardinala Puljića, s aktivnostima koje se u Bosni i Hercegovini provode u pravcu jačanja vladavine prava i sigurnosti za sve bh. građane. Salihović je informirao Puljića da će Tužiteljstvo BiH zajedno s Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH u suradnji sa svim policijskim i sigurnosnim agencijama, koordinirati sve potrebne aktivnosti u vezi sigurnosnih priprema i aktivnosti kako bi posjeta pape Franje BiH, prošla što sigurnije.

Na sastanku je glavni tužitelj upoznao kardinala Puljića sa formiranjem tužiteljskog tima za rasvjetljavanje i procesuiranje odgovornih osoba za ubojstva nekoliko svećenika Banjalučke biskupije u proteklom ratu.  Puljić je istakao potporu Tužiteljstvu BiH i pravosudnim institucijama u procesu uspostave vladavine prava kao istinskog preduvjeta za bolji i sigurniji život i blagostanje svih građana BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari