Connect with us

Salonke stvorene za kreativne buntovnice

Objavljeno

-

Tika, taka, stiže prava dama u elegantnim salonkama koja samouvjereno vlada svojim vremenom, voli kreativnost i živi po svojim vlastitim pravilima. Hrvatski brend cipela Clox upravo je stvoren za nju!

mia

Iza sve popularnijeg brenda Clox stoji 28-godišnja dizajnerica Mia Marić koja je završila studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu. Od 2010. godine s partnerom Igorom vodi Manasteriotti Marić, studio specijaliziran za vizualne identitete i dizajn ambalaže. Mlada, uspješna i kreativna poslovna žena izvrsno predstavlja profil ljubiteljica Cloxica. Upravo prvi model je dizajnerica izradila za sebe.

„Ideja za Cloxice proizašla je iz moje osobne želje za malo drugačijem odijevanju. Prve cipele sa satom počela sam nositi još 2009., a Igor me potaknuo da ih pretvorim u proizvod“, objasnila je Mia.

Cipele se proizvode u jednoj obiteljskoj tvornici pored Karlovca, dok prepoznatljive satove prema Clox logotipu dizajnerica naručuje iz inozemstva. Ne zato jer joj je to isplativije nego zato što u Hrvatskoj ne postoji proizvodnja satova. Dovoljan je samo jedan pogled na salonke, njihov izgled, pakiranje i vizuale kako bi se osjetila strast s kojom ih dizajnerica stvara.

štikla

Ljubav prema cipelama i tortama

„Cloxice nose samouvjerene žene koje savršeno vladaju svojim vremenom. To su žene koje su uporne, samostalne i na neki način ispred svog vremena – Cloxice su cipele za umjetnice i buntovnice, kao što su manekenka Anita Dujić i modna blogerica Ljupka Tanevska“, pojasnila je dizajnerica.

Prilikom stvaranja ovog uistinu posebnog hrvatskog brenda obuće dizajnerica je mislila na sve. Njena modna priča pomno je promišljena i ujedno odražava njene strasti. Tako je prva kolekcija sjedinila ljubav prema neobičnim cipelama i čokoladi. Savršeno neodoljiva kombinacija! Kolekcija pod imenom Cake Collection sadrži četiri boje: Dark Chocolate, Brownie, Coffee Mousse i Strawberry Cream. Posebne nisu samo salonke nego i njihovo pakiranje.

„Okrugla kutija proizašla je iz oblika logotipa i sata, ali kako je to pomalo nadrealističan brend, kutija je presvučena smeđim tonovima pa neodoljivo podsjeća na čokoladnu torbu. Torte su moja velika strast, baš kao i cipele!“

Pomalo nadrealistična je i kampanja. Ispred objektiva Mladena Šarića našla se žena kojoj su Cloxice i namijenjene – kreativna buntovnica koja zna što želi i koja vrijeme okreće u svoju korist.

štikle sat

„Fotografije su savršeno uhvatile nesavršeni Clox trenutak. Trenutak kad se suverena vladarica vremenom prepusti sitnim životnim strastima, izgubi pojam o vremenu i tlo pod nogama. Pomalo nadrealistički pogled na cipele i kazaljke koje se neprestano utrkuju s vremenom, neodoljivo asociraju na ženu koja voli i nosi Cloxice“, objasnila je dizajnerica.

Cipele iz Cake kolekcije mogu se nabaviti po cijeni od 1250 kn u Zagrebu u trgovini Prostor (Mesnička 5), u Rijeci u Live the message, u Design Hotel Lone u Rovinju te putem službenog webshopa.

clox

Prva kolekcija Cloxica izazvala je veliki interes, zbog čega je dizajnerica odlučila početkom 2013. pokrenuti novu kolekciju balerinki. Popularne salonke vole i muškarci te je Mia dobila par upita i za muške modele.

cloxice

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari