Connect with us

Iz Svijeta

Salvini poručio Macronu: Ako nema krize, povedi migrante kući

Objavljeno

on

Talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini poručio je francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu da, ako misli da ne postoji migrantska kriza, otvori vrata svoje kuće izbjeglicama i migrantima.

Salvini je reagirao na Macronovu izjavu iz Rima, gdje se sastao s papom Franjom, da ne postoji nikakva migrantska kriza.

Ako je to slučaj, kaže Salvini, “Macron bi trebao otvoriti vrata svoje kuće za 9.000 migranata”, koliko je Francuska obećala da će primiti iz Italije, u skladu sa sporazumima EU-a.

Odbijajući dozvoliti privatnim “spasilačkim” brodovima da pristanu u Italiji, Salvini je izazvao partnere iz EU-a da prime još migranata, prenosi AP.

“Previše je lako slikati se s papom, bez poštovanja sporazuma, a vraćati žene i djecu na granicama”, rekao je Salvini, aludirajući na odbijanje Francuske da dozvoli migrantima da prijeđu granicu s Italijom.

“Francuska arogancija više nije u modi u Italiji”, dodao je Salvini.

Macron je utorak boravio u privatnom posjetu papa Franji, a do susreta je došlo u trenutku kada u Europi postoje napetosti u vezi migranata.

Papa je ranije pozvao države da prihvate sve izbjeglice o kojima mogu brinuti.

Američka agencija podsjeća da je službeni Rim ljut jer Francuska vraća migrante koji ilegalno ulaze iz Italije.

Francuska je ranije uputila kritike novoj talijanskoj Vladi, nazivajući je neodgovornom i ciničnom, nakon što je Rim odbio primiti migrante s broda “Aquarius”.

Talijansko Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u nakon toga na razgovor francuskog veleposlanika.

 

Borislav Ristić: Nije vic da ovo s migrantima prelazi sve granice

 

 

Plenković: Neće biti prihvatnih centara za migrante u susjedstvu Hrvatske

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari