Connect with us

Iz Svijeta

Salvini: Talijanska vlada neće potpisati ništa i neće ići u Marakeš

Objavljeno

on

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, čelnik suverene desne Lige Matteo Salvini kazao je u srijedu kako Italija neće sudjelovati na međunarodnoj konferenciji u Maroku u Marakešu idućeg mjeseca kako bi prihvatila Un-ov Globalni kompakt za sigurne, uredne i regularne migracije, javlja ansa.it, prenosi narod.hr

“Kao i Švicarska, koja je do jučer podržavala Un-ov Globalni kompakt a zatim rekla “stop”, talijanska vlada neće potpisati ništa i neće ići u Marakeš”, kazao je Salvini u Donjem domu talijanskog parlamenta.

“Parlament mora raspraviti dokument. Talijanska vlada će omogućiti parlamentu da odluči”. Premijer Giuseppe Conte rekao je kako vlada neće ništa poduzeti sve dok parlament ne izjavi stavove.

Globalni kompakt je dokument koji postavlja mnoge probleme i pitanja, o kojima građani imaju snažne stavove”, kazao je Conte te dodao “Stoga, smatramo ispravnim otvoriti debatu u parlamentu, te će se vlada podvrgnuti ishodu rasprave, kao i Švicarska”.

“Dakle, vlada neće sudjelovati u Marakešu, rezervirajući mogućnost prihvaćanja ili odbijanja dokumenta, kada parlament izrazi svoje mišljenje”, objasnio je Conte.

UN-ov sporazum o migracijama postao je kontroverzan zbog opravdane bojazni kako će ukinuti razliku između legalnih i ilegalnih migracija te migracije proglasiti ljudskim pravom, stoga su ga odbacile Poljska, Mađarska, Češka, Slovačka, Austrija, Bugarska, Estonija, Švicarska, Australija, Izrael i Sjedinjene Američke Države.

Što se Hrvatske tiče, Marakeški sporazum predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvana na njegovu aklamaciju u Maroku, ali tamo neće ići, dok je premijer Andrej Plenković ustvrdio kako ne razumije histeriju oko sporazuma, te je povodom odluke o slanju Božinovića u Maroko na njegovo političko prihvaćanje izdao svojevrsnu “interpretativnu izjavu” o UN-ovom globalnom kompaktu o sigurnim, uređenim i regularnim migracijama.

 

Šola: Ovo je smišljeni plan, invazija, pomno planirana i financirana od ‘filantropa’ Sorosa koji stoji iza svega toga

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari