Connect with us

Komentar

‘Samo Hasanbegović može izvesti HDZ iz agonije i omogućiti pobjedu na slijedećim izborima’

Objavljeno

-

„Prije godinu dana u emisiji“Nedjeljom u 2“ Plenković nije imao ništa protiv Trga maršala Tita u Zagrebu, ni ćirilice u Vukovaru, niti je za njega Tito zločinac!“ Postoji ona poznata od velikog vojskovođe i pisca G.J.Cezara: veni, vidi, vici(dođoh, vidjeh, pobjedih). Slobodno ovdje tim tragom mogu reći: dođoh, provjerih, odbacih, naravno ovu tvrdnju gospodina I. Marijači-ća u njegovu članku pod gornjim naslovom (HT od 23.lipnja 2016.) Svi koji imaju osobno raču-nalo odnosno Internet na mobilnom uređaju mogu isto provjeriti na ovaj link koji otvara to njegovo gostovanje u „Nedjeljom u 2“

[ad id=”93788″]

https://www.youtube.com/watch?v=tn1CGhIgMa0 , a bijaše to dana 30. ožujka 2014.I da si prikrati vrijeme uradak može uključiti između 42. i 54. minute. A oni koji nemaju ta tehnička pomagala mogu im interpretirati, na svoj način, kako je gospodin Plen-ković tretirao taj trostruki problem na upit voditelja emisije A.Stankovića. Evo kako, po meni stoji, počevši od kraja: svi zločini u tijeku II. svjetskog rata i poslije njega nad Hrvatima dogo-dili su se pod vodstvom režima na čelu kojeg je stajao Tito. Ćirilica u Vukovaru ne na način kako je određeno zakonski nego u pomirbi između Hrvata i Srba i držeći se poglavito odredbe člana 8. ustavnog zakona. Jedino oko naziva odnosno promjene naziva imena najljepšeg trga u Zagrebu malo je trebao biti koncizniji, tj. bez one riječi možda, tj. možda bi bilo najbolje da se ukloni to ime s trga. Ali ako se to stavi u kontekst da se provede temeljita rasprava oko to-ga, jer postoje dvije strane: ono s razlogom da se ukloni i suprotna strana, a u gradskoj skup-štini još nije donesena odluka, naravno, gdje i jest mjesto za takovu odluku.

A po, njegovu (Plenkovićevu) možda bi bolje bilo da se otkloni to ime. No, ipak, to možda bi bilo sasvim jasno kad bi stajalo uz sintagmu: možda bi bilo bolje da se ne ukloni to ime. Tada ni ja ne bi oklijevao ustvrditi, poput Marijačića, kako Plenković nije za uklanjanje tog imena. Ali svakako ne stoji tvrdnja da Plenković nije za uklanjanje Titova imena s najljepšeg trga u Zagrebu. I još me je usput pozanimalo, ali to još nisam otkrio, na internetu, odnosno ne stoji u curriculum vitae gospodina Andreja Plenkovića kojeg je on svjetonazora odnosno ideologije, što je jako bitno znati članstvu HDZ-ea. A za prikratiti bilo kakva lutanja predlažem gospodinu Ivici Mari-jačiću da pozove gospodina Andreja Plenkovića na opširni intervju pa da budemo „brži“ od Cezara kad hoćemo nešto bitna učiniti odnosno dogotoviti, kao on u svom opisavanju jedne od dobivenih bitaka. Ali svakako pohvala I. Marijačiću za cijeli članak o kojem je riječ.

Nikola Bašić, Vis

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari