Pratite nas

Reagiranja

SAMO JEDNO PITANJE: Vi, naši dragi predsjednički kandidati, jeste li Vi spremni ZA SPAS SVOJE ZEMLJE i Naroda?

Objavljeno

na

Poštovani predsjednički kandidati!

Kako se približava dan izbora, 28. prosinac 2014., Mladi za Hrvatsku osjetili su potrebu i dužnost uputiti vam samo jedno pitanje potaknuto pozivima na volontiranje u svhu predizborne kampanje koje ste kao kandidati za predsjednika ili predsjednicu RH uputili građanima ove zemlje na počecima vaših predizbornih kampanja. Još i više, potaknuti svesrdnim odazivom na koji ste naišli među građanima-volonterima koji su, kako ste i sami primjetili, danonoćno bez obzira na vremenske ne/prilike odrađivali svoj volonterski dio posla za vas, smatramo primjerenim uputiti vam pitanje-prijedlog.

Razmišljajući o istome, vođeni smo i stanjem duboke, opake gospodarske krize u državi koju je osjetila većina stanovnika te shodno i stanjem strašnog siromaštva i nezaposlenosti. Napominjemo još jednom i u ovom oobraćanju Vama, kako je samo u ovoj godini ugašeno oko 25.000 radnih mjesta, a javni dug se povećao za oko 16 mlrd. kn, zatim imamo pri srcu više od 320 000 blokiranih te više od 330 000 nezaposlenih i tisuće onih na listi za odstrel što čekajući ovrhu što deložaciju te slično društveno pregažene. Konačno, ne možemo ovdje ne spomenuti se stotina tisuća siromašnih koji za svojom nadom tragaju još jedno po gradskim kontejnerima još donekle punima, a kada više ne budu puni neće ju ni tamo moći potraživati.

Ne ulazeći ovdje i sada u razloge ovakovog iznimno lošeg i poražavajućeg stanja u državi i odgovornih za isto ( o tome nekom skorom prilikom ), pišemo vam o krizi i siromaštvu koju dijeli i živi većina stanovnika ove države, opljačkane, korumpirane i pregažene, a s obzirom na životni standard kojega većina između vas kandidata dijeli i živi, držimo ovaj pojam “KRIZE” jednom stvarnošću vama kandidatima ( opetujemo većini ) teško zamislivom i nedovoljno razumljivom pa stoga nama stanovnicima ove zemlje postaje jako teško zamisliti da biste se vi, kao budući ( a tako i aktualni ) predstavnici naroda RH, mogli suživjeti s njim te njegovim potrebama i patnjama, a u skladu s tim i predstavljati ga i zastupati radeći upravo za njegove potrebe, dobrobit i uopće opće dobro svih nas.

Naime, prema našim saznanjima dužnosničke plaće u UPRH-u kreću se od 16.670,38 kuna bruto, koliko imaju pomoćnici savjetnika i pomoćnici šefova odjela i kabineta Predsjednika, do 39.262,36 kuna bruto, koliko mjesečno zarađuje predsjednik. Doduše, u tijeku prosinačke kampanje javnost se naslušala izjava o tome kako će se racionalizirati i rezati troškovi Ureda Predsjednika. Pojedini kandidati su kritizirali i broj zaposlenih na Pantovčaku kojih ima ukupno 147. Kada je Ivo Josipović 2009. preuzeo dužnost predsjednika RH, proračun za plaće iznosio je 23,09 milijuna kuna, a danas iznosi četiri milijuna kuna manje ili 19,66 milijuna što znači da i dalje gotovo polovica budžeta ( od ukupno 43 milijuna kuna ) odlazi samo na plaće zaposlenih u Uredu predsjednika.

Stoga, nas mlade zanima rezanje plaća zaposlenika Ureda, ali još i više vaših primanja koje ćete primati po funkciji Predsjednika ukoliko na istu budete izabrani 28. prosinca.

Vratimo se dakle predmetu ovog dopisa, odnosno pitanju-prijedlogu kojega ste potaknuli vašim svojedobnim pozivanjima na volunterizam u sklopu vašeg političkog prosinačkog maratona, a za koje se nadamo da ćete nam pravodobno ponuditi odgovore.

SAMO JEDNO PITANJE poštovani i dragi kandidati za predsjednika/predsjednicu Lijepe patničke Hrvatske Domovine:

imate li političke te još više ljudske i dobre volje, imate li moralne snage VOLONTIRATI za svoj narod i svoju državu Hrvatsku ( naime, da ne bude zabune o kojoj je državi riječ ), a koja se nalazi u predinfarktnom stanju? Za njezin spas?

Dragi naši predsjednički kandidati, budući da je kod funkcije za koju se natječete u najdubljoj biti riječ ponajprije o služenju svome narodu ( dakle, u dobru i u zlu! ), Mlade za Hrvatsku zanima sljedeće:

ukoliko postanete Predsjednikom/com imate li dobre volje i snage narodu koji vas je, osim što vas služi i volontira preko 20 god, služio i za vrijeme kampanje bez obzira na ne/prilike, uzvratiti jedan takav čin i odgovoriti mu na način volunterizma kroz vaš petogodišnji rad za njega i državu ili barem većim dijelom rezajući svoja vlastita predsjednička primanja i plaće?

Naime, to bi bio jedan od prvih i nužnih koraka “pravog puta za bolju” Hrvatsku i čin kojim biste ovjerovili sve vaše predizborne riječi i obećanja: dakle, trpiti, supatiti, doista se suživjeti i solidarizirati sa svojim narodom na način koji predlažemo. Jer mi ne vidimo kako biste drugačije zaista mogli razumjeti ono što taj narod tišti pa u skladu s tim i postupati na funkciji koju budete vršili. Štoviše, smatramo i duboko smo uvjereni da biste upravo Vi trebali biti predvodnici u tom smislu i smjeru, jer ako većina stanovnika ove zemlje može živjeti od prosječne plaće u iznosu od 4000 kn ( a u stvarnosti i manje ) ili umirovljenici od 1000-2000 kn, imate li Vi hrabrosti za život na tom standardu barem u razdoblju dok ne iziđemo iz krize?

Sve se svodi na pitanje imate li Vi, kao predsjednički kandidati, političke volje i moralne snage životno nam posvjedočiti da ste upravo vi taj pravi vođa kako nam svakodnevno to prezentirate te vam je zaista stalo ovaj narod i državu iz živog pijeska koji guta, a ne nazire mu se dno, izbaviti? To znači, imate li političke i dobre volje biti uz nas kako u dobru tako i u zlu te zajedno s nama biti samo i samo Ljudi, ne prvi među jednakima, ne tek vrsni govornici jer ničije riječi nisu hrana ni narodu ni našoj djeci?

Naime, dobro vam je poznato kako se Stanovnike ove države Hrvatske desetljećima već zavodi lažnim riječima i još lažnijim programima pa smatramo kako je doista pravi trenutak te da upravo Vi imate priliku prijeći na stvarna djela s onih “boljih i pravednih” riječi!

Ova država i narod vapi ne za novom Hrvatskom, jer imamo samo ovu jednu Domovinu i od nje bolje nemamo, ali ono za čim vapimo i što nam treba jesu pravi i bolji ljudi, političari tj. Predsjednik/ca ljudskog lica – po mjeri čovjeka i naroda! A mjeru smo vam gore predstavili. Ona ima i svoje ime – Preživljavanje. Suvišno je ovdje pitati se zašto ne bismo imali i uživali jednake financijske povlastice, a vjerujemo i da ćete se složiti s nama kada kažemo, ako mi možemo volontirati za vas, tada možete i vi za nas. Zar ne?

Dragi kandidati, ne trebaju nam politički maratonci, foteljaši, sveobećavatelji bez pokrića koji će iz ( financijskih ) visina pričati siromašnima o siromaštvu i rješavanju poteškoća koje Predstavnici ne razumiju jer ih ne žive. Ilustracije radi, to bi zapravo bilo isto kao da dijete čiji su roditelji živi priča o tome kako je to neimati roditelje onom djetetu koje roditelje zaista nema.

Treba nam Predsjednik Čovjek – koji razumije današnjeg hrvatskog čovjeka, hrvatskog siromaška i njegovo siromaštvo, bijedu, neimaštinu, danonoćnu brigu te iscrpljivanje oko napora kako platiti račune i dati ručak djeci.

Treba nam vođa, predstavnik koji će umjeti supatiti i sa narodom jednako povlašten biti – a jedina povlastica tog naroda, kako mi to u narodu kažemo, “krpanje kraja s krajem” – financijski zid plača.

Kad razmišljamo o Predsjedniku koji će umjeti s nama živjeti i supatiti, vidimo našu Hrvatsku iz snova, a Ona nije bolja, nije ni nova već je to Hrvatska koja za-jedno i trpi i uzdiže se i u glavi i u udovima!

Ilustracije radi za kraj se spominjemo urugvajskog predsjednika koji diše sa svojim narodom živeći u potleušici i odricanja svoga naroda, a koji je svojedobno izjavio sljedece: “Samo želim svom narodu pokazati ako ja mogu ovako, mogu i oni, možemo svi.”

Zaključujemo kako je samo velik Čovjek i častan vođa spreman na takvo odricanje i na ono “MOŽEMO SVI”.

I konačno, SAMO JEDNO PITANJE: Vi, naši dragi predsjednički kandidati, jeste li Vi spremni ZA SPAS SVOJE ZEMLJE i Naroda volontirati ili barem dijelom se odreći i rezati, za naše prilike, nadasve visoke plaće koje vam se 28.12. obećavaju?

IMATE LI ZAISTA MORALNE SNAGE ZA TAKAV POTHVAT?

S poštovanjem, Mladi za Hrvatsku:

Predsjedničkim kandidatima

Kolinda Grabar Kitarović

Ivo Josipović

Milan Kujundžić

Ivan Vilibor Sinčić

Blagoslovljen Božić Puče Hrvatski!!

Blagoslovljen Božić dragi naši hrvatski Branitelji, posebno vama hrvatski ratni vojni Invalidi, Dragovoljci, Heroji Domovinskog rata, ma gdje god se nalazili, a posebno pred SAVSKOM 66!!
Blagoslovljen Božić Djeco i Majke hrvatskih branitelja!!

Blagoslovljen Božić VUKOVAR I SAVSKA, Splitu, Zagrebu, Šibeniku, Dubrovniku, Zadru, Kninu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Vinkovcima, Varaždinu, Rijeci, Puli…i svim hrvatskim gradovima!!
Zagori, Slavoniji, Herceg-Bosni i Dalmaciji, Lici, Neretvi, Istri i Zagorju!!! Nek ti je s blagoslovom voljena Hrvatska!!

Blagoslovljen Božić svima vama, Mladima i Starima, Nezaposlenima, Deložiranima, Ovršenima, Hrvatskim Siromasima, društveno pregaženima, Hrvatima izvan Domovine, vjernicima i nevjernicima, i svim ljudima dobre volje!

Poseban blagoslov Božića zazivamo na političare i upravitelje naših hrvatskih dobara, posebno na budućeg Predsjednika s nadom i molitvom da će smoći moralne snage i hrabrosti brinuti i raditi ZA svoj hrvatski narod i Dom.

Vaši, Mladi za Hrvatsku

Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Čičak žestoko odgovorio Lekoviću

Objavljeno

na

Objavio

Izabran sam tako da sam dobio jednoglasnu podršku i Odbora za imenovanja i Sabora. 113 zastupnika glasalo je za mene. To je glas građana. Kad neki notorni Leković govori o tome da je to poruka za građane, onda on ne razumije parlamentarnu demokraciju, komentirao je u Studiju 4 Ivan Zvonimir Čičak izjave predsjednika HND-a nakon njegova imenovanja za vanjskog člana saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

On i dalje razmišlja na totalitaran način u kojem on određuje što je za građane Hrvatske dobro i loše. Ne. Građani su dali svoj glas parlamentu i on odlučuje što je dobro, a što loše, nastavio je Čičak.

Imenovanjem predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava Ivana Zvonimira Čička za vanjskog člana Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, Hrvatski sabor završio je imenovanja vanjskih članova tog radnog tijela.

No na imenovanje Čička žestoko je reagiralo Hrvatsko novinarsko društvo. Predsjednik HND-a Saša Leković rekao je da je naknadnim imenovanjem Čička šestim vanjskim članom Odbora – “nastavljeno ruganje građanima Hrvatske”.

Ivan Zvonimir Čičak na to je odgovorio: Građanima Hrvatske izruguju se oni koji u ime sekte svojih istomišljenika žele biti kriteriji toga tko u Hrvatskoj može biti negdje. Dodao je kako je na njegov račun napisano mnogo uvreda na nekim portalima, a Index je nazvao “glasnogovornicima javne mržnje”.

Predsjednik HND-a Saša Leković u priopćenju spominje njegov “doprinos” hrvatskom novinarstvu – i činjenicu da ga je sud proglasio krivim za klevetu. Ono što je zadatak svih novinara jest da se bore za dekriminalizaciju klevete. Ja nisam osuđen zbog klevete nego zato što nisam htio otkriti izvor iz MUP-a koji mi je otkrio neke stvari o kapetanu Laptalu. Ono što sam radio u civiliziranom svijetu je vrlina, da braniš svoj ceh i profesionalnu tajnu, rekao je Čičak i dodao kako ne vidi nikakav problem što je za to osuđen i platio kaznu.

Ono što HND-u smeta jest i činjenica što u Odboru ne sjedi nitko tko je iz medija, ističu kako je time prekršen Poslovnik Hrvatskog sabora. Na to Čičak odgovara kako je on bio član izvršnog odbora HND-a i obnašao i druge važne funkcije u HND-u i kako se tada zalagao da predstavnici HND-a budu u saborskom odboru te kako je tadašnje vodstvo bilo protiv toga. Ja sam novinar. Imam veću biografiju od svih njih zajedno. Ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu. Bio sam član brojnih novinarskih i nenovinarskih organizacija. Kad oni meni drže lekciju, to je smiješno, rekao je Čičak.

Najavio je da će se u Odboru aktivno zalagati protiv govora mržnje, svađa i neprimjerenog rječnika koji dominiraju javnim prostorom. Posebno se osvrnuo na saborske rasprave: Zastupnici moraju voditi računa o dostojanstvu, o dojmu koji svojim porukama ostavljaju u hrvatskoj javnosti. Oni nisu društvo u birtiji. Oni su zastupnici u Hrvatskom saboru, narod ih je izabrao i to trebaju osvijestiti. 

Otvoreno pismo Ante Guge Saši Lekoviću: Tvoje laži onemogućuju bilo kakvu mogućnost da se tvoje ponašanje opiše kao pristojno

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Dr. Josip Stjepandić prijavio NK Crvenu Zvezdu i Nogometni savez Srbije UEFA-i zbog poticanja na mržnju

Objavljeno

na

Objavio

“Do novog oslobođenja! Slava svim žrtvama za srpski Vukovar!”, pisalo je na transparentu navijača Crvene zvezde – Delija u danima kad se Hrvatska s tugom ali i s ponosom sjeća žrtava Vukovara i Škabrnje.

Uz ovaj natpis uslijedilo je skandiranje srpskom heroju Ratku Mladiću kome se presuda za najteže ratne zločine očekuje 22. studenog.

Na ovo je reagirao dr. Josip Stjepandić prijavom UEFI, koju možete pročitati u nastavku:

Štovani dame i gospodo,
tijekom nogometne utakmice 1. Srpske lige između klubova „Crvena Zvezda“ i „Rad“ dne 18.11.2017 „Delije“, navijači „Crvene Zvezde“, razvili su transparent „18.11.1991. ДO HOBOГ OCЛOБOЂEЊA – СЛAВA СВИM ЖPTBAMA ЗA CPПCKИ BУKOBAP (18.11.1991 Do novog oslobođenja – Slava svim žrtvama za srpski Vukovar)“ na stadionu.

Time se obljetnica 18.11.1991 obilježavala kao oslobođenje, kad su srpske vojne snage okupirale hrvatski grad Vukovar te pritom pobile više tisuća ljudi, među njima civili i zarobljenici, mnoge od njih zvjerski mučeći.

O zločinima srpskih snaga u međuvremenu su sudili međunarodni sudovi u Den Haag-u. Tako su Mile Mrkšić i Veselin Šljivančanin u postupku „Mrkšić et al. (IT-95-13/1) Vukovar Hospital” (http://www.icty.org/case/mrksic/4) osuđeni na visoke zatvorske kazne zbog zločina protiv čovječnosti. Stalni međunarodni sud utvrdio je u postupku protiv Srbije (Application of the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (Croatia v. Serbia), Judgment, I.C.J. Reports 2015, p. 3), da je Srbija počinila genocidne radnje (v. stavak 295: „…The Court thus finds that it has been proved by conclusive evidence that killings of members of the protected group, as defined above (see paragraph 205), were committed, and that the actus reus of genocide specified in Article II (a) of the Convention has therefore been established…”).

Mišljenja sam da su NK Crvena Zvezda i Nogometni savez Srbije prekršili pravila UEFA-e, jer su u najmanju ruku dopustili poticanje na mržnju, te Vas stoga pozivam da pokrenete stegovni postupak protiv NK Crvena Zvezda i Nogometnog saveza Srbije.

Sa štovanjem
Dr. Josip Stjepandić

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari