Connect with us

Reagiranja

Samo malo, ova ekipa govori o ograničavanju slobode govora? Pa ne znam tko više melje u javnosti od njih

Objavljeno

on

Samo malo, ova ekipa govori o ograničavanju slobode govora? Pa ne znam tko više melje u javnosti od njih. Rene Bitorajac vodi svaku drugu emisiju, nema aktualne reklame na kojoj nije, na svom kanalu snima pamflet-pjesmuljke koje imaju odjek valjda i do Kamčatke i njemu je dosta šutnje.

[ad id=”93788″]

Ovo nabrijavanje iz svih mainstream medija je samo i ništa nego ljevičarski odgovor na “Hod za život”. Zapanjeni su brojem ljudi koji je koračao od Tomislavca do Jelačića, i sad se mora nekako odgovoriti. Umiljato Jokićevo lice je idealna maska. Kako je uvijek ljevičarska praksa zakamuflirati svoje mračne planove u borbu za neko javno dobro, tako je i ovaj put, jer da su jednom u životu iskreni, od legitimiteta ne bi bilo ništa. Nikad ljevica nije otvoreno u predizbornoj kampanji nastupila pošteno i rekla što misli provoditi kad dođe na vlast. Bit ću ti iskren, nije ni desnica, no ljevica ide ispod ljudskog minimuma. I kad reklamira svoje, zamućuje vodu, ali i kad napada suprotnu stranu, također potemkinizacija istine ne manjka. Kada bi jedna Vesna Pusić dobila 30 glasova ukupno, da je npr. u kampanji rekla primjerice ovo: “Ne bih htjela biti preokrutna, ali ako ne uđemo u Uniju, nećete dobiti mirovinu. Mogu vam ja biti antipatična, ali nemojte da vam bude antipatičan vlastiti život!” ? Nikad, pa ni onda. Ili kada bi Zoran Milanović dobio ijedan glas da je u kampanji rekao nešto tipa da će prvom prilikom nakon što ode u Njemačku državu kojom premijeruje nazvati slučajnom? Teško da bi dobio jedan glas izvan samog SDP-a. Kad je bio referendum o definiciji braka, napadalo se Građansku inicijativu “U ime  obitelji” da ugrožavaju slobodu pojedinca, ali su zato izbjegavali kazati da je referendum raspisan da se ustavno zaštiti ono što jest brak i kao takvim se spriječi mogućnost posvajanja djece para oboljelog od homoseksualizma. Rijetki su slučajevi kada ljevica nastupi na način na koji je svoje srce otvorio akademik Velimir Visković na svom facebook profilu, no iznimka je tu da potvrdi pravilo. Izokretanje realnosti je već poslovičan nastup ljevice, i nekih se navada teško riješiti. Uvijek se ide na osjećaje. SJW uvijek ide na argumente koji su emotional-based, pa tako izviru na površinu naslovi:”Nećete nam uništiti budućnost djece!”, jer svi smo mi slabi na djecu, svi imamo instinkt za pravdom za slabima i nezaštićenima, pa valja sve one koji nisu na njihovoj maksimi u kontekstu djece opisati kao Amiše i autotitarnim starijima bez ijedne dobre geste za mlađe od sebe ili idemo korak dalje, pa ih opisati kao pedofile.

[mom_video type=”youtube” id=”Yr0jpXxWqcU” width=”764″ height=”400″]

hahaha.. Jadan ti je koga ovaj tip animira na dolazak

[ad id=”93788″]

Taj oblik propagande se nastavlja i oko ovog nekakvog prosvjeda podrške provedbi CKR na kojem nitko neće znati tko pije, a tko plaća; ministar ju podržao, predsjednica dala podršku, Jokić želi da se provede ista, a onda prosvjed podrške za provedbu iste. Meni tu ništa nije jasno, ali mi je jedino jasno zbog čega je na prosvjedu “Udruga volim Beli!”. Nadam se da nije se “beli” ne odnosi na neku bjelačku maskotu falusoidnog oblika jer bi moglo biti da se radi o pitanju udruga rasističkih nimfomanki.

Jutarnji list donosi bombastičan naslov: “‘DOSTA JE BILO ŠUTNJE, EDUKACIJA JE ZADNJI BASTION’ Poznati pozivaju na veliki prosvjed” u tekstu kojeg dominiraju poznata lica Mrle, Mile, Rene, Remi. Samo malo, ova ekipa govori o ograničavanju slobode govora? U Republici Hrvatskoj? Pa iskreno, ne znam tko više melje u javnosti od njih. Rene Bitorajac vodi svaku drugu emisiju, nema aktualne reklame na kojoj nije, na svom kanalu snima pamflet-pjesmuljke koje imaju odjek valjda i do Kamčatke i njemu je dosta šutnje. Ova Remi, o njoj ne znam ništa osim da se redovito u nagnutom šeširu slika iz profila i dok pjeva nešto želi poručiti s dlanom kojeg izvrće u svim smjerovima. Nokti dominiraju. Mrle? Problem što Mrle i onaj drugi Mile (ne Kekin, ali može i on) svoju neoriginalnost i neukus ne mogu prodati dalje od riječke Hartere je njihova stvar. Ne naša, ali to je daleko od šutnje. Profesor Jakov eventualno prolazi. Mile Kekin kaže da je dosta šutnje, a taj patuljasti glazbenik ne svira valjda samo još u Imotskom, onako društveno-kritički, tipično za punkera, snima reklame za najpijenije pivo u RH, pjesme mu se vrte po reklamama i pita ga se za što jest i što nije.

Pazi ovamo. Rijetki trenutci lijeve iskrenosti!

Pazi ovamo. Rijetki trenutci lijeve iskrenosti!

Kad sam bio mali punkeri su živjeli po kontejnerima. Konačno, sviju ih četvero zamišljam kako danima proučavaju CKR. Noćima oči ne sklapaju, pije se Red Bull, pije se ustajala kava iz termosica Gorenje ili Obodin, puši se motati Van Nelle i samo žele da se uspješno odradi ovaj prosvjed pa da konačno mogu odmoriti. Umorni su od tolike borbe za Hrvatsku, doza infuzije u svaku ruku je jedino riješenje koje se nameće unatoč poskupljenju dopunskog osiguranja za 19 kn. K vragu i 19 kn, ta za Hrvatsku su našu voljenu i jedinu! U noći prostorno oskudnog stana na Badovinca je zakačena noćna lampa, Remi zabavlja dečke u intermezzima, ali ne pjevanjem već dlanom u svim smjerovima ? , Mrle pokazuje nove tehnike eruptiranja čepova iz dupeta, Kekin okušava izvesti “Ja nisam vaš!” u klapskoj verziji, Rene odmara stopala od cjelodnevnog hodanja na prstima (sudbina Hobita je teška) i točka ih u kadi u kojoj je naučio plivati. Nakon takvog iscrpnog i detaljnog, gotovo asketskog, proučavanja CKR-a zajednički zaključuju da je obrazovanje “zadnji bastion”. Utvrda koja još jedina odlijeva.

Ali čemu? Bastion je čega? Ahaaaa pa da, silly me, pa uskrsnuću Nove NDH vol.2, otvaranju Jasenovca, Gradiške Stare, gospićka grupa logora je već u izgradnji i nigdje nije predviđen njihov nastup. Ne boj te se, investicije u RH ne prolaze baš tako lako. Država nema novca za izgradnju toliko dimnjaka, a privatni sektor je posrnuo. Glomazna je tu birokracija, puno pečata i dozvola, tako da nema straha. Jedini privatnici koji nešto zarađuju su upravo umjetnici kao vi jer, eto, širok je spektar onoga što se danas proglašava umjetnošću, a budala ima. Neki vas slušaju jer je tako rečeno, neki odlaze na prosvjede jer je tako rečeno iako sami nemaju odgovor niti na jedno od toga; ni zašto vas slušaju, niti zašto idu na prosvjed. Odgovori bi eventulno počeli s: “Vidila žaba da konja potkivaju, pa…” Daklem, ako tko u ovoj državi šuti, onda su to branitelji po šupama, siromašna djeca, samohrani roditelji, na kraju krajeva, i katolici. Ali, počelo se i to mijenjati.

R.B. / Kamenjar.com

Preuzeto s bloga “1000 Yard Stare

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari