Connect with us

Nebuloze

Sandi Blagonić ‘izazvao’ Igora Peternela

Objavljeno

-

[su_heading size=”21″]Tko je uopće Igor Peternel, koji o ljudskim pravima ne zna ništa? Pita se Blagonić[/su_heading]

Igor Peternel, čovjek koji na tjednoj bazi gostuje na HRT-u na teme koijma se nikada, do učlanjenja u HHO-o nije bavio, pa HRT pretvara u ekvivalent 24 sata napao je gostovanje Hrvoja Klasića kod Stankovića bizarnim argumentima, napisao je na svom Facebook profilu Sandi Blagonić, etnolog i filozof, česti komentator društvenih događaja, prenosi direktno.hr

get_imgHrvoje Klasić je nećak komunističkog dužnika (što je u totalitarističkim perspektivama insuficijentnih desničara kakav je Peternel dovoljan razlog da se ne nekoga ne pozove u emisiju.) Drugim riječima, Stanković bi, prije poziva u emisije, valjao proučiti rodoslovlje svog potencijalnog gosta. Ali što očekivati od člana HHO-a koji je godinama Dalmatince krstio “tovarima”, šireći najgore rasističke stereotipe o toj populaciji, Čovjek koji je svojevremno stavši na stranu prijateljice Mehun argumentirao kako se s njom ne treba svađat – jer ipak je to žena.

Igor Peternel

Igor Peternel

Taj mizogini insuficijent na kraju argumentacije protiv Stankovića i Klasića kreće protiv svih povjesničara koji nisu Banac – njegov kolega iz HHO-a.

“Moje je pitanje tko su uopće ti povjesničari koji su se odjednom pojavili u našim životima kao birtija- sveznadari? Koje su reference tih Markovina, Jakovina, Goldsteina, Klasića, ali i desnih? Gdje su im radovi, prevedene knjige, koja im je međunarodna citiranost? Koliki im je h- indeks? Tu se uopće ne radi o znanstvenicima već o jeftinim političkim provokatorima, ideološkim huškačima koji se ulizuju strankama i nameću teme prošlosti kako bi se zaboravila bezsadržajna sadašnjost. Osim profesora Banca, Hrvatska nema međunarodno relevantnog znanstvenika- povjesničara!!”.

Napad na neistomišljenike i veličanje onoga s kojim je karijerno vezan – tipično za autoritarne ličnosti. Pa ako Jakovine ili Goldsteini nisu znanstveno relevantni, onda bi Peternel valjao istim kriterijima evaluirati vlastitu karijeru znanstvenika s područja kemije i aktivista koji bi se trebao baviti ljudskim pravima a o njima ne zna ništa, pa se zapitati “Koje su reference tog Peternela?” Jedina referenca je ta što je nakon neuspjele karijere u SDP-u, iz straha za karijeru, otišao u HHO-o. Igor Peternel, to je najobičniji skandal.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari