Pratite nas

Vijesti

Sandra Perković i Ivica Kostelić drugu godinu zaredom najbolji sportaši Hrvatske

Objavljeno

na

Proglasenje sportasa Zagreba 020211

Atletičarka Sandra Perković i skijaš Ivica Kostelić najbolji su sportaši Hrvatske u tradicionalnom izboru Hrvatskog olimpijskog odbora.

Najbolja diskašica svijeta Sandra Perković već treću godinu zaredom osvaja naslov najbolje hrvatske sportašice, a ove sezone je i treći put uzastopno postala europska prvakinja. Svoju dominaciju u bacanju diska Perković je potvrdila osvajanjem Dijamantne lige, a njezin hitac od 71.08 metara najbolji je u svijetu još od 1992. godine. Perković se u obraćanju pokušala zahvaliti na nagradi, ali nije izdržala, te je zaplakala.

“Ovo je za Ivana”, kratko je kazala Perković posvećujući nagradu svom bivšem treneru i atletskoj legendi Ivanu Ivančiću Trendži, koji je preminuo 28. kolovoza ove godine.

Ivica Kostelić je osvajanjem srebrnog odličja u superkombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju po peti puta u karijeri osigurao naslov najboljeg sportaša Hrvatske. Kostelić je nagradu HOO-a dobivao 2003., 2010., 2011. i lani, a kako u petak vozi utrku spusta Svjetskog kupa u Val Gardeni, nagradu je u njegovo ime preuzela njegova majka Marica.

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija u sastavu Andrej Gaćina, Tomislav Kojić, Tomislav Kolarek, Tomislav Pucar i Tan Ruiwu dobitnici su nagrade za najbolju mušku ekipu zahvaljujući bronci osvojenoj na Europskom prvenstvu u Lisabonu.

Nagrada za najbolju žensku ekipu otišla je hrvatskoj streljačkoj reprezentaciji u samostrelu, svjetskim prvakinjama u disciplini field Nikolina Krivanek, Branka Pereglin i Valentina Pereglin.

perković-hoo

Bljesak.info/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Berislav Pušić od sutra na slobodi

Objavljeno

na

Objavio

Berislav Pušić, jedan od dužnosnika Hrvatske Republike Herceg-Bosne koji je osuđen na 10 godina zatvorske kazne pred Haaškim tribunalom u predmetu Prlić i ostali u subotu će postati slobodan čovjek.

Pušić bi sutra u 13 sati trebao doputovati iz Amsterdama u zagrebačku Zračnu luku dr. Franjo Tuđman, piše Dnevnik.ba.

Pušiću je drugostupanjskom presudom potvrđena zatvorska kazna u trajanju od 10 godina, a sutra će napustiti zatvorske ćelije jer je odslužio dvije trećine dosuđene mu kazne.

Pušić je inače bio zadužen za kontrolu u kriminalističko-istražnom odjeku uprave Vojne policije HVO-a, potom predsjednik Komisije za razmjenu zarobljenika i drugih osoba, čelnik uprave nad svim zatvorima i zatočeničkim centrima HVO-a te predstavnik HVO-a za odnose s međunarodnom zajednicom.

Pravomoćna presuda u predmetu Prlić i ostali izrečena je 29. studenog 2017. godine. Politički i vojni vrh HRHB-a i HVO-a u farsi od suđenja osuđen je ukupno na 111 godina zatvorske kazne.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

ZBOG ISTANBULSKE KONVENCIJE Vitezovi reda Svetog groba jeruzalemskog Željka Reinera prijavili Rimu

Objavljeno

na

Objavio

S obzirom na ulogu koju je potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner imao kod ratifikacije Istanbulske konvencije Viteški red Svetoga groba jeruzalemskoga odučio ga je prijaviti Rimu, odnosno vrhovnoj upravi Viteškog reda.

Fra Darko Tepert, duhovnik u Hrvatskoj magistralnoj delegaciji Viteškoga reda tim povodom dao je izjavu za javnost:

“S obzirom na nedavno provedeno glasovanje u Hrvatskom saboru o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, Hrvatska magistralna delegacija Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga izražava svoju čvrstu vjernost Papi i privrženost nauku i Učiteljstvu Crkve, što je i jedna od odlika koje, prema odredbama Statuta, trebaju krasiti svakoga člana ovoga Viteškoga reda.

S obzirom na ulogu koju je član ove Magistralne delegacije, potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner imao kod ratifikacije spomenute Konvencije, vodstvo Hrvatske magistralne delegacije Svetoga groba jeruzalemskoga obratilo se vrhovnoj upravi Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga u Rimu tražeći naputke za daljnje postupanje”.

IKA

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati