Connect with us

Kultura

Sanijela Matković objavila dva nova naslova

Published

on

U doba pandemije koronavirusa (COVID-19) hrvatska i bosanskohercegovačka književnica Sanijela Matković javnosti se predstavila s dva nova naslova. Iz tiska je izašla njezina deseta zbirka poezije ”Prstohvat žeđi”, a u digitalnom je izdanju prijevod na engleski jezik dobila i njezina ”Priča bez naslova”.

Ova rođena Širokobriježanka, koja objavljuje na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku, svojim djelima obraća se čitateljima svih starosnih dobi. Njezina književnost puna je suvremenih, ljubavnih, tradicionalnih, zavičajnih i religioznih elemenata.

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne i Kerigma Pia iz Zagreba izdavači su njezine desetke zbirke pjesama ”Prstohvat žeđi”.

”Riječ je o 261 stihu raspoređenom u pet poglavlja. U pitanju je osebujna zbirka pjesama koja osim ljubavnih sadrži i neke drugačije stihove. Uvjerena sam kako će svi oni koji ju budu čitali pronaći se u jednom od godišnjih doba”, objavila je autorica na svojoj službenoj stranici.

Poetski i prozni uratci Sanijele Matković zastupljeni su u međunarodnim antologijama, zbirkama i zbornicima. Autorica je deset tiskanih i pet digitalnih naslova i dobitnica mnogih književnih nagrada.

Članica je Društva hrvatskih književnika, PEN-a BiH, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne te širokobriješkog ogranka Matice hrvatske.

Podsjećamo, u listopadu prošle godine, izborom iz njezinog poetskog opusa, otvoren je 10. međunarodni književni festival ”Čehovljeve jeseni” na Jalti. (Ivan Kraljević/Bljesak.info)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari