Connect with us

Nebuloze

Nebuloze: Sarajevo nagradilo Zorana Pusića!

Objavljeno

on

Nedavno je odlazeći hrvatski Predsjednik Ivo Josipović nagradio Ejupa Ganića, a evo uskoro će Zoran Pusić biti nagrađen od grada Sarajeva!

[ad id=”68099″]

Svečana Akademija dodjele nagrada Duško Kondor za građansku hrabrost i za afirmaciju građanske hrabrosti bit će upriličena u 6. ožujka u sarajevskoj Vijećnici, a dobitnici ovogodišnje nagrade Duško Kondor za građansku hrabrost i za afirmaciju građanske hrabrosti, koje je odabrala Međunarodna komisija nevladine organizacije “Gariwo“, su Đoko Stevanović, Zoran Pusić, Senija Sena Karamehić, Rašid Palić i Latinka Perović.

dk_4Đoki Stevanoviću iz Gornih Dubravica kod Brčkog nagrada se dodjeljuje posthumno, jer je iskazao građansku hrabrost svjesno žrtvujući život radi svojih principa i time poručio svima da je i smrt bolja od života čija pravila uspostavlja fašizam.

Zoran Pusić dobitnik je nagrade zato što posljednjih 25 godina svojom borbom za ljudska prava kontinuirano dokazuje da se fašisti mogu pobijediti upornošću i neustrašivošću. (sic)

Iako svjesna rizika kojima se izlaže, dobitnica nagrade Senija Sena Karamehić iskazivala je građansku hrabrost i u ratu i u poslijeratnom periodu i time sačuvala i svoje osobno i dostojanstvo svoje profesije.

Nagrada Duško Kondor za građansku hrabrost dodjeljuje se Rašidu Paliću zato što, iako godinama sa cijelom porodicom trpi žestoke posljedice mobinga u SIPA-i (Državnoj agenciji za istrage i zaštitu), ne odustaje od borbe za pravdu i istinu, čime postaje simbol otpora zloupotrebi moći i vlasti.

Latinki Perović nagrada se dodjeljuje jer gotovo 50 godina kontinuirano daje primjer novim generacijama kako se može, bez obzira na cijenu, sudjelovati u demokratizaciji, modernizaciji i liberalizaciji političkog promišljanja stvarnosti u Jugoslaviji, a zatim u Srbiji, kao jedan od najvećih kritičara srpskog nacionalizma, pogotovo Slobodana Miloševića i njegovog režima, priopćila je NVO “Gariwo” Sarajevo, koja je dio međunarodne mreže Gardens of the Righteous Worldwide

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari