Connect with us

BiH

Sarajevo: Pogledajte kakve poruke je dobila obitelj koja se usudila pokazati da slavi Božić

Objavljeno

on

Građanska država, patriote, ‘probosanski blok’, demokracija, antifašizam… samo su neki od pojmova kojima se svakodnevno kite po Sarajevu. I onda dođe vrijeme Adventa i Božića, a jedan katolik i Hrvat u kojeg se Bakir Izetbegović ovih dana kune da ga štiti stavi na vrata mali simbol koji označava da je ovo najradosnije doba godine za katolike. I evo što dobije!

Slike koje je dobila RT HB poslao je čitatelj iz Sarajeva, a govore o tome kako se provedu oni koji se u ovome gradu usude samo nagovijestiti da slave Božić.

-Hoćete da vas kalašnjikovom išaram, Imam ga – stoji u poruci koja je osvanula na vratima stana gdje je katolička obitelj postavila mali božićni vijenčić.

I to nije bilo dovoljno, pa je autor ovih natpisa na susjednim vratima napisao ‘hoće netko samnom’.

Ni to nije bilo dovoljno, pa je na zidu u haustoru nacrtan kalašnjikov i napisano ‘tu sam katolici da vas prekrstim’.

Kako doznaje RT HB, cijeli slučaj je prijavljen policiji, a navodno je privedena osoba koja je uputila prijetnje obitelji u Sarajevu koja se usudila pokazati da slavi Božić. Da stvar bude gora, izgleda da se radi o jednom od njihovih susjeda.

I što nakon ovoga? Sve shvatiti neozbiljno i čekati da se ponovo dogodi neki slučaj obitelji Anđelić i Muamera Topalovića? Za one koji se ne sjećaju, u općini Konjic, na Badnjak 2002. u terorističkom napadu vehabija Muamer Topalović u obiteljskoj kući Anđelića ubio je Anđelka Anđelića i njegove dvije kćerke Maru i Zorku, a teško ranio sina Marinka samo zato što je bio Božić.

Ostaje nam vidjeti kako će ‘multietničko’ Sarajevo reagirati na ovaj događaj. Hoće li što po ovome pitanju reći međunarodni predstavnici i silne NVO udruge. Zašto ne i Židovska zajednica jer ovo duboko podsjeća na neke postupke koji su rađeni Židovima prije nekoliko desetljeća.

Nažalost, ovo je slika Sarajeva. Glavnog grada Bosne i Hercegovine u kojem se u 2021. godine ne smije spomenuti Božić. Da te netko ne bi ‘prekrstio’.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari